maanantai 28. heinäkuuta 2014

Pehmeä lasku arkeen

Tänä vuonna lomalta palataan meidän perheessä arkeen hyvin pehmeällä laskulla. Minä löysin tieni hikiseen Itä-Pasilaan jo viikko sitten ja tänään minun lisäkseni töihin palasi myös mies. Lapsella kuitenkin loma jatkuu vielä viikon ja koska kissa ei tunnetusti ole kovin pätevä lapsenvahti tänään 6.44 starttasimme auton mökin pihasta ja jätimme jälkeläisen ja kissan nukkumaan Ruususen unta mummin hoiviin.

Koko lapsen päiväkotiuran olemme onnekkaasti voineet käyttää mummipalveluita pojan kesäloman pidentämiseen ja nyt ensimmäistä kertaa tehtiinkin niin päin, että poika ja mummi jäivät mökille meidän palatessamme kaupunkiin. Mummin urakkaa helpottamaan värväsimme kuitenkin suvun salaisen aseen.


Eilen takapenkille nimittäin pakattiin oman lapsen lisäksi myös yksi 15-vuotias serkkupoika eli mummi saikin yhden kesämiehen asemasta kaksi seurakseen. Loppuviikosta paikalle saatetaan saada vielä yksi serkku lisää, mutta joka tapauksessa jo näinkin veikkaan tämän viikon jäävän ikuiseksi ajaksi pojan mieleen. Tai ainakin sen verran hauska meininki pojilla tuntui jo olevan eilen ja puhelinraportin perusteella mummin ei ole tainnut tarvita huolehtia muusta kuin että ruokaa on säännöllisesti tarjolla.

Ainoalle lapselle nuo serkut ovat kultaakin kalliimpia vaikka ikäeroa onkin runsaasti. Toisaalta näen serkusten suhteessa paljon samaa mitä minulla ja veljelläni on ollut ja mitä taas minulla on ollut veljenlapsiini. Minullahan on itseasiassa vähemmän ikäeroa kummityttööni mitä isoveljeeni eli nuo tuollaiset puolikkaan sukupolven ikäerot ovat ehtineet tulla tutuksi jo monella tapaa. Kuitenkin voin aidosti myöntää olevani ylpeä ja iloinen teini-ikäisistä serkuista, jotka iloisesti lähtevät mökkeilemään mummin ja kolmevuotiaan serkkunsa kanssa. Kun ymmärrettävästi ne loppukesän viimeiset lomapäivät voisi haluta muutenkin viettää.

Mummin ja serkun apu toi, paitsi lapselle pidemmän kesäloman, meille vanhemmille harvinaista herkkua. Kahdenkeskeistä aikaa kotona. Sekin kyllä tulee tarpeeseen. Syksystä näyttäisi tass tulevan pitkä ja työntäyteinen ja silloin luonnollisesti lapsen etu menee meidän kahdenkeskeisen ajan edelle kun ruuhkavuosibingolla kalenteria täytetään. Mehän ei myöskään vielä olla pystytty lähtemään ilman poikaa ikinä reissuun, joten ehkä on hyvä harjoitella tätä useamman yön erossaoloa niin, että se reissaava osapuoli onkin poika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!