torstai 17. heinäkuuta 2014

Reissun loppu

Lapsi oli pyydellyt jo pitkin kevättä, että mentäisiin isolle laivalle ja kun pyöräretki päättyi Maarianhaminaan oli helppo yhdistää reissuun myös pieni pyrähdys laivalle.Yleisesti meillä on ollut ihan positiivisia kokemuksia laivoista. Olemme lähinnä ylittäneet Suomenlahtea Tallinnaan ja Tukholmanreissuilla olemme vetäytyneet ajoissa hytin huomiin, viettäneet kaiken liikenevän osan maissa ja vältelleet buffaa kuin ruttoa. Itseasiassa olemme pitäneet laivoja äärettömän hyvänä tapana reissata lapsen kanssa, koska siellä riittää ohjelmaa lapselle ja vanhemmat saavat keskittyä nauttimaan lapsen ilosta aika pienin ponnistuksin.

Taidan kuitenkin tämän täpötäydellä Gracella seilatun päivän jälkeen tarkistaa mielipiteitäni. Leikkihuoneissa vallitsee villi länsi ja ihmettelen jos yksikään lapsista ei pomppulinnassa hampaitaan menetä. Sen verran hurjan näköistä meno oli. Tarjolla oli myös selkäydinvammoja kun pomppulinnan yhteydessä olevan tunnelin katto oli väärällään lapsia ja kukaan ei välittänyt oliko tunnelin sisällä mahdollisesti lapsia. Jos lapsia ohjasi puhe meni kuuroille korville. Tosin malli tuohon oli hankittu kotoa. Kahvilajonossa meidän perhettä etuili ennennäkemättömällä röyhkeydellä pikkujätkä jonka isä vieressä seisoi ihailemassa jälkeläisensä edesottamuksia.

Leikkipaikkojen ulkopuolellakaan ei ole kovin leppoisa tunnelma kun eilisillan iloiset risteilijät ovat kiukulla kiskomassa itseään uuteen nousuun. Että yritä tässä nyt valita sitten se mikä on pienempi paha. Ehkä me nyt kuitenkin uskallauditaan leikkihuoneeseen ja vielä ennen satamaan saapumista rockaamaan Ville Vikingin kanssa. Lapsella sentään on hauskaa eli se tavoite tuli täytettyä.

1 kommentti:

  1. Symppaan - mulla menee mielenterveys noissa paikoissa missä aikuiset jättää lapsensa sikailemaan keskenään ja yleensä itse edustaa sen pienimmän väen vanhempaa ja yrittää sit epätoivoisesti pitää edes oman lapsensa kunnossa - ei aina onnistu. Argh. Lapsella on onneksi yleensä hauskaa, äiti tarttee perään pullon viiniä ja kunnon lääkityksen.

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!