maanantai 27. kesäkuuta 2011

Lentokoneessa vauvan kanssa


Lento Lontoseen toteutettiin airBalticin tarjoamana. Lähtö Helsingissä, vaihto Riikassa ja määränpäänä Gatwick Lontoo. Niin ja sama toisin päin. Molempiin suuntiin lennettäessä tyyppi nukkui toisen lennoista käytännössä kokonaan ja toisen lennon jaksoi pysyä reippaana matkaajana kun tarjolla oli Semperin porkkanatikkuja, kirjoja katseltavaksi ja nokkamukissa maitoa.

Rattaat meillä meni heti molemmissa päissä ruumaan, mutta pakkasimme Manducan matkaan ja poika matkustikin minun selkääni sidottuna kentällä. Etukäteen pelätty Lontoonpään turvatarkastuskin meni niin että tyyppi sai rauhassa vedellä sikeitä repun kyydissä ja minä jouduin maistamaan vettä ja hedelmävälipalaa.

Pieniä kylmän hien tuntemuksia tosin ehdin kotimatkalle lähdettäess kokea, koska meidät oli miehen kanssa sijoiteltu täysin eri puolille konetta ja lapsi oli juuri nukkunut päiväunensa. Onneksi koneesta löytyi kokonaan tyhjä rivi johon meidät siirrettiin. Molemmilla kun alkuperäisillä paikoilla oli vieruskavereina pariskunnat, joten paikanvaihdotkaan eivät onnistuneet. Hengissä siitäkin olisi taatusti selvitty, mutta olisi voinut olla ettei vieressäni istuneen naiseen D&G-veska olisi ollut enää Riikassa yhtä valkoinen kun olisi yksin saanut pitää jälkeläisetä erossa vieruskaverin kahvikupista. Varmaa on kuitenkin se, että jos tuota pidempiä lentoja lennetään tulevaisuudessa (siis ennen kuin oma lippu pitäisi pojalle ostaa) niin pojalle ostetaan oma istumapaikka. Ihan vain yleisen matkustusmukavuuden vuoksi.

1 kommentti:

  1. Hei kiva että sut löytää nyt listankin puolelta niin muistan lukea sun juttuja. Toi vauvan kanssa lentäminen tuli just hyvään saumaan.

    T: viiru

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!