torstai 22. syyskuuta 2011

Minä vahingossa Iisakin kirkon katto, onko tämä paha?


Neljä sankarimatkaajaa Pietarissa päätivät jättää opastetun Eremitas-kierroksen väliin (oltiin samalla porukalla siellä jo 2009) ja lähdettiin seikkailemaan keskenämme kaupungille. Tavoitteena oli tutustua Iisakin kirkkoon. Oppaita ei tietenkään luettu ja kieltä ei osannut kukaan. Mentiin lippukassalle. Ostettiin liput. Kuljettiin läpi portista ja astuttiin sisään ovesta.


Oven takaa löytyi portaat. Lähdettiin kävelemään. Jossain kohtaa alkoi epäilyttää. 210 askelta myöhemmin löydettiinkin itsemme koko pytingin katolta. Loistava vierailukohde neljälle korkeanpaikankammoiselle. Siinä selät kirkon seinää vasten nojaillessa mietittiin mitä tuli tehtyä. Ylhäältä kuului epämääräistä kilkatusta ja ympärillä aukesi koko kaupunki.


Rohkeimman lupauduttua ensimmäiseksi suunaattiin takaisin portaisiin. Enpä ole vähään aikaan ihaillut niin tiiviisti työkavereiden takaraivoja kun yritin vältellä maisemia. Hienoja kuvia noissa portaissa olisi saanut otettua, mutta niiden ottaminen olisi vaatinut otteen irrotusta kaiteesta. Tarjolla on siis vain tylsiä maisemakuvia. Olisi siellä myös ollut meistä kimppakuva, mutta sen hauskuus piili kaikkien järkyttyneissä ilmeissä ja työkaverit eivät välttämättä tykkää jos esittelen niiden naamoja täällä interwebin ihmemaailmassa.

1 kommentti:

Jätä ihmeessä viestiä!