perjantai 24. helmikuuta 2012

Hyvä paha pähkinä purtavaksi

Kun ihminen joutuu reissaamaan paljon työkseen ruokailut muuttuvat kovin kummallisiksi. Sitä tulee syötyä käsittämättömiä määriä ravintolaruokia ja eväsleipiä ja lopputuloksen on yleensä kasvava vyötärönympärys ja nuutunut vointi. Aamupala vielä menee, yleensä hotellissa saa kerättyä ihan kohtalaisen aamupalan vaikka valitettavan monessa paikassa ruisleivässä onkin ruista vain väriksi. Illallinen/päivällinen ravintolassakin menee vielä aika hyvin niinä päivinä kun saa itse valita ruokansa, mutta ongelma on se mitä syödään siirtymätaipaleilla junassa väli- tai iltapalana. Monethan ovat sitä mieltä, että ettei aikuinen ihminen välipalaa tarvitse, mutta minä nälkäkiukkuisista nälkäkiukkuisin mielelläni söisin jotain myös tuossa välissä.


Monet suosittelevat pähkinöitä, mutta olen niille allerginen. Kaupat ovat täynnä ties mitä keksejä ja myslipatukoita myös ilman pähkinää, mutta niissä sokeri ja erilaiset sakeuttamisaineet ovat turhan vahvasti yliedustettuna. Uudessa mustassa tällä viikolla kirjoitettiin välipalapatukoiden tekemisestä. Kovin pähkinäiseltä nuokin reseptit vaikuttavat, mutta kaipa sitä voisi testailla saisiko noista tehtyä jotain. Ajattelin kokeilla korvata pähkinät vaikka auringonkukansiemenillä. Gojimarjojen tilalle tosin taidan nakata ihan vain kotimaista kuivattua mustikkaa, jota vielä löytyy kaapin perältä siltä ajalta. Googlettelulla löytyi myös muitakin reseptejä. Kaipa tämäkin on vain laji, jossa kokeilemalla itse löytää parhaan tavan toimia.

Kuva: Kuntoplus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!