tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kaavoituskatsaus

Minä kuulun niihin perversseihin, joille jokavuotisen kaavoituskatsauslehtisen saapuminen tietää hyvää iltaa. Sellaista, että kun lapsi menee nukkumaan, niin äiti nostaa jalat sohvalle, keittää kupin teetä ja alkaa lukea kaava-asiaa. Ennen omaa asuinaluetta tänään tutustuttiin kuitenkin todelliseen lähialuekaavoitukseen.


Lapsen huoneeseen nimittäin ilmestyi autobahn. Teipin ostin jo kuukausi sitten Jyväskylästä Kirppanoiden kaupasta, mutta nyt vasta saatiin teipattua valtatie huoneen lattiaan. Nyt kyllä kelpaa kurvailla ja niin sitä myös tehtiin. Kurvailun uuvuttaman lapsen siirryttyä höyhensaarille oli aika käydä kaavojen kimppuun.


Taustalla väijyvä valkomahainen valaansukuinen kotikissa tosin taitaa olla sitä mieltä, että olisi sitä ihmisellä parempaakin tekemistä kuin teen lipittäminen ja kaavoitukseen perehtyminen. Hieman kyllä alkoi hirvittää miten aikanaan lapsen koulun kapasiteetti kestää kun alueelle suunnitellaan taas rakennettavan uudet 5500 asuinneliötä. Tuohon kivenheiton päähän nousee myös aikamoiset kerrostalokeitaat. Voi olla, että vaikka tämä alue oli 50-luvulla täyteen ammuttu lapsia niin tuo 50-luvun koulurakennus ei kuitenkaan taivu tuohon määrään lapsia.

Ja nyt kun tässä kohtaa alkaa olla kaikki katu-uskottavuuspisteet menetetty kaavoituksen ja Dalek-mukin myötä niin voin tunnustaa, että seuraava kohokohta minulla sitten onkin se päivä kun Bilteman kuvasto tippuu postiluukusta.

3 kommenttia:

 1. Miksi mä en ole ollut tietoinen ton teipin olemassaolosta? Me just viikonloppuna vedettiin maalarin teippiä pojan pöytään, jotta sai jonkinlaisen autoradan. Mun (ja siis nimenomaan mun) on varmaan pakko saada tota teippiä!

  VastaaPoista
 2. Minne sinne mahtuu lisää taloja? Toisaalta olen niin puusilmä, että luulin meidänkin alueen olevan "täynnä", mutta ilmeisen helposti tuohon terveysaseman viereen kerrostalo (ainakin yksi, useammasta en tiedä) mahdutetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä puretaan ensin alta pois vanhoja toimistorakennuksia. Ja löytyyhän täältä yllättävän paljonkin joutomaata. Tuo itse aluehan on tiiviisti rakennettu, mutta esim. meiltä kun kävelee kohti asemaa niin siihen sun viimeisen käynnin jälkeen noussut ihan uusi kerrostalokortteli ja urheilupuisto kun aikaisemmin tuo oli ilmeisesti lähinnä joutomaana.

   Onneksi nyt myös kaavakatsauksesta kävi ilmi, että tuo meidän ihana Keskuspuisto on vihdoin kaavoitettu virkistyskäyttöön eli metsä säilyy edelleen kivenheiton päässä.

   Poista

Jätä ihmeessä viestiä!