sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tuholaisongelma keittiössä

Meillä on keittiössä aika paha ötökkäongelma. Vai mitä sanotte tästä kuoriaisesta?


Leppäkerttukärpänen, joka myös toisinaan tunnetaan nimellä Gup X.

Ötökkä tehtiin meidän muotomaakarikurssilla ja saattaa olla, että näitä tehdään jatkossa myös kotona. Ötökkä söi sisuksikseen silputtua sanomalehteä, josta teipattiin kasaan pallo maalarinteipillä, jalat ja tuntosarvet teipattiin kiinni kroppaan rautalangasta ja kovan kuorensa ötökkä sai kipsinauhasta ja värit valikoi pieni taiteilija itse.

Eilen taiteilun ohessa tehtiin kauden eka pitkä pyöräily ja näin jälkiviisaana voin todeta, että jos olet oksentanut sisuskalusi pihalle 1,5 vuorokautta aikaisemmin niin älä lähde polkemaan 38 kilometriä. Eilen se polkeminen sujui hyvin. Meiltä Tapiolaan reilu 11 kilometriä meni reippaalla 16 km/h tahdissa, joka on peräkärryn kanssa kaupunkiolosuhteissa ihan ok aika (viime kesänä maantiellä päästiin kärryn kanssa parhaimmillaan 18 km/h keskinopeuteen). Muotomaakaroinnin, brunssin ja Discotanssin IKM-kisojen väliaikatietojen tarkastelun jälkeen käänneettiin pyörien nokat Kauniaisten kautta kohti Bemböleä ja Motonetia. Enpä muuten ollut aikaisemmin tajunnut miten poskettomat mäet Kauniaisista löytyy, pitää joskus polkea tuo reitti myös trackerin kanssa, jotta näkee kunnolla noiden nousujen speksit. Motonetistä haimme vähän huolto-osia pyöriin ja Ympäristörikokseen uudet lamput sekä hyödynsimme Ikea kassojen vierustan kahvilaa puoli-ilmaisten pehmisten ja limpparin vuoksi. Yllättävän kevyesti tuon päälle vielä meni viimeiset 14 kilometriäkin, mutta tuossa vaiheessa keskinopeus oli tippunut jo 14 km/h.

Pyöräily oli kivaa, mutta nyt kyllä vointi on aika luvattoman kehno ja kroppa kovaäänisesti muistaa kertoa että sitä olisi voinut ottaa vähän rauhallisemminkin. Heikoin voinnin lisäksi reissusta jäi paha maku suuhun espoolaisten mopopoikien vuoksi. Vähän turhan monta läheltäpititilannetta tuolla tuli kun nuo teinit skoottereillaan kevyeenliikenteenväylillä ajelivat hieman liian kovilla tilannenopeuksilla ja ilman tajua väistämissäännöistä. Muuten tällä kokemuksella voin kyllä suositella pyöräilyä tuossa kehä I:n ja III:n välimaastossa vaikka olihan se vähän koomista etsiä pyöräparkkia autoilijsn tavarataloksi itsään tituleeraavan liikkeen edestä. Onneksi pyöräparkkien suhteenkin joskus saadaan hyviä uutisia. Tuohon meidän lähistölle aukeava uusi ostoskeskus kun ilmeisesti kaavottaa parkkipaikalleen tilat myös kunnolliselle pyöräparkille ja pyöräyhteyksille. Tuskin maltamme odottaa, nykyisellään kun tuon Prisman piha ei järin pyöräilijäystävällinen ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!