maanantai 8. heinäkuuta 2013

Hyvä päivä käyttää foliohattua

Tänään tulee kuluneeksi 66 vuotta Roswellin ufosta, sääpallosta vai miksi sitä nyt haluaakaan kutsua. Sen kunniaksi on hyvä esitellä teeman sopivat neljä elokuvaa/sarjaa.


Sijalla 4 Independence Day

Alienit hyökkää maapallolle ja Will Smith pelastaa koko possen. Salaisena aseena ja päivän teemaan sopien käytetään alienin alusta Area 51:stä.

Sijalla 3 X Files

Teinivuosieni kiistaton lempisarjani. Salaliittoteorioita, kevyttä kauhua, avaruusolioita, mutantteja ja ah niin ihanat Mulder ja Scully. Valitettavasti sarjaa vaan venytettiin liikaa ja siksi sarja päätyi vain pronssisijoille. Itseasiassa en koskaan jaksanut edes katsoa sarjaa loppuun. Roswell luonnollisesti näytteli roolia salaliittoteorioissa

Sijalla 2 Taken

Spielbergin tuottama scifiminisarja kulkee kylmän sodan aikana kuvaten ihmiskohtaloita liittyen ufon maahansyöksyyn. Sarjan kertojaäänenä ja yhtenä keskeisenä hahmona toimii ihana pieni Dakota Fanning.

Sijalla 1 Roswell

Ne jotka tietävät mieltymykseni YA-kirjallisuuteen tuskin yllättyvät tästä. Katsoin sarjan uusiksi Netflixistä ja hämmentävää kyllä kamalat ysärivaatteet ja kököt tehosteet näyttivät vain symppiksiltä. Tosin sarja tuskin olisi näin hyvä mielestäni, jos sillä ei olisi nostalgia-arvoa. Milleniumaikuistujana tuo kuitenkin kuvaa sitä tiettyä tärkeää vaihetta elämässäni.

Kaikkia ylläesiteltyjä yhdistää Roswellin lisäksi myös se, että ne on tehty vuosikymmenen sisään 90-luvun alun ja 2000-luvun alun välisenä aikana. Tuo aika oli kyllä tällaisen scifi-nörtin kulta-aikaa. Telkkari ja valkokangas täyttyivät ufoista, salaliitoista, mutaatioista ja vaikka mistä. Sitten joku keksi vampyyrit. Ja unelmamieheksi alettiin esittää stalkkeroivaa psykopaattia joka loistaa auringonvalossa. Kyllä ennen vaan oli niin paljon paremmin. Ehkäpä tämän kunniaksi kun lapsi saadaan nukkumaan pitäisi askarrella foliohatut päähän ja kaivaa VHS-arkistoista vanhoja X files-nauhoja ja virittää vanha videonauhuri kiinni telkkariin.

Kuvat: Wikipedia

2 kommenttia:

  1. On niitä muutamia hyviä tehty viime vuosinakin, vaikka myönnän, että saman lajityypin fanina olet siinä oikeassa, et 90-luku oli kulta-aikaa :) Tykkäsin kuitenkin mm. Attack the blockista, Maailmojen sodasta ja jopa Transformereista :) No ok, voi johtua siitä, että pidän melkein mistä tahansa scifistä ;) Ihan ykkönen mulle on silti SG:t, kaikki ne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän siis itse katsoin jopa Terra Novaa tuskissani :D ja elokuvarintamalla onneksi on sarjakuvarintamalla ollut aktiivista. Televisiossa harmittaa se, että niin moni scifi-sarja saa kirveestä ekan kauden jälkeen tai jopa sen aikana kun katsojaluvut eivät ole riittävän suuret Jenkeissä.

      Poista

Jätä ihmeessä viestiä!