keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Hävettää

Harvoin olen yhtä paljon hävennyt kuin tänään fabossa lukiessani ihmisten kommentteja liittyen Sini Saarelan pidätykseen Venäjällä. Tuntuu, että Suomi on yhtäkkiä täynnä itseriittoisia ajattelijoita, joista jokaisen pitää päästä nauramaan sille, että nyt on viherpiipertäjä joutunut linnaan. "Yhy-nyyh, mitäs läksit!" Hävettää niin korkeastikoulutet ihmisetkin ovat niin yksisilmäisiä, etteivät osaa katsoa tätä kokonaisuutta. Niin ja hämmästyttää miten vähän näitä ihmisiä kiinnostaa se millaisen planeetan he itse jättävät jälkeensä.

Keväällä kirjoitin siitä, että välillä pitää uskaltaa kyseenalaistaa. Ja siitä tässä juuri on kyse. Siitä, että uskalletaan nostaa esiin se, että joku tekee väärin. Tällä kertaa se joku on Venäjä, mutta kaipa minä ole niin idealisti, että edelleen uskon, että sielläkin tilanne voi muuttua. Tai että ainakin on meidän muiden valvollisuus nostaa esiin se, että me emme hyväksy sitä miten Venäjällä asiat hoidetaan. Luulisi, että tyhmempikin tajuaisi sen, että vaikka vähemmistöjen oikeudet ei ole itsellä ensimmäisenä mielessä niin ympäristöasioissa tuo Venäjä on vähän epämiellyttävämpi rajanaapuri ja teoilla on myös suora vaikutus siihen millaisessa ympäristössä me tulevaisuudessa elämme.

Itse en varauksetta Greenpeacea ihaile. Itseasiassa en suostu itse lahjoittamaan rahaa niille, koska toiminta ei ole kovinkaan läpinäkyvää. Kyseenalaistan myös sen, että olikohan kaikille tämän kertaiseen operaatioon osallistuville ihan kunnolla selitetty, että mitkä riskit mielenilmaisulla ovat. Kunnioitan kuitenkin porukkaa siitä, että he pyrkivät nostamaan tämän asian tapetille. Siksi toivoisinkin, että sen asemasta, että media keskittyy kirjoittamaan ketjupolttavista sellikavereista ne palstamillit käytettäisiin siihen, että kerrattaisiin sitä miksi öljyn poraaminen arktisilta alueilta on huono juttu. Ei mitätöidä aktivistien työtä kirjoittamalla first world problemeista kun käsillä kuitenkin on ihan aidosti uutisoimisenkin arvoista asiaa.

4 kommenttia:

  1. Näinpä juuri. Mä olen yrittänyt olla lukematta FB-kommentteja, koska muuten verenpaine nousisi vaarallisen korkeaksi.

    VastaaPoista
  2. Sama fiilis. Yllätti etenkin kun fiksut, vihreällä aatteella varustetut aikuiset ihmiset vetää just tätä "kikkelis kokkelis"- lällätystä vaikka luulisi kiinnostavan kun öljy-yhtiöt pistää herkkiä luontoalueita sileiksi.

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!