perjantai 1. marraskuuta 2013

Leluja lapsille

Viime jouluna nousi Suomessakin esille Ruotsin ennakkotapaukset siitä, että sekä Toys'r'us että BR joutuivat muuttamaan lelukuvastojaan sukupuolisensitiivisemmäksi. Äsken sähköpostiin kilahti kantisuutiskirjeen mukana BR-lelujen tämän vuoden joulukuvasto ja ilokseni huomasin saman linjan levinneen myös Suomeen.

Kuvastossa pienet lapset leikkivät lapsina, ei tyttöinä ja poikina ja sehän lämmittää tällaistä sukupuolisensitiivisyyshörhöä. Olen aikaisemmin kiukutellut sekä Toys'r'usin että BR:n tiukkoja rooleja vastaan, mutta nyt voin edes vähän paremmalla mielin käydä hakemassa meidän pukinkonttiin pojan hartaasti toivoman CD-soittimen, jossa mukana tulee mikrofonit. Luvassa siis taitaa olla korviaraastavia tulkintoja Hevisauruksesta kaikiksi joulunpyhiksi.


Kuva: BR-lelut

3 kommenttia:

  1. Tuo menee kyllä meilläkin lahjalistalle heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tuollaista etsiskellyt kun se olisi lapsen käsiin riittävän tukeva. Tuossa on vielä nostalgisesti samanlainen habitus mitä omassa lapsuudessa My first Sonyissa (tosin silloinhan ne olivat vielä myös turvallisesti C-kaseteille).

      Poista

Jätä ihmeessä viestiä!