maanantai 18. marraskuuta 2013

Tonttupuuhia

Tämä on lapsen ensimmäinen joulu, jolloin pojallakin on jotain käryä siitä mitä joulu tarkoittaa. Pojan mielestä jouluun kuuluu mummila ja se, että he hakevat autotallista joulukuusen pulkalla. Ja serkut tulevatkäymään ja sitten avataan lahjat.

Lahjatoiveitakin on tullut jo aikamoinen liuta ja me vanhemmat tartuttiin jo yhteen pitkäkestoisempaan toiveeseen, varsinkin kun toive tuli vielä BR-leluihin tarjoukseen ja nyt pukin kontissa eli minun vaatekaappini nurkassa odottaa tärähdyksenkestävä CD-soitin.

Tuon kaveriksi meiltä kotoa löytyykin jo aika hyvä annost CD-levyjä eli niitä pitää vaan muistaa pakata kyytiin ettei lapsi joudu jouluaattona turvautumaan mummin Jari Sillanpään joululevyyn. Mummikin turvautui meidän tonttupalvelujen apuun ja samalla reissulla ostin mummin puolesta Brion junarataan kauko-ohjattavan junan. Tänään tein vielä kolmannen hankinnan pukinkonttiin ja klikkasin Disney Storesta tuntuvasta tarjouksesta Lentsikat diecast-setin.

Meillä on noita Disneyn diecasteja Autot-hahmoina Klainari ja Salli ja ne ovat aivan ehdottomasti parhaat pikkuautot joita meiltä löytyy. Joten täytyy toivoa, että nämä lentokoneetkin ovat yhtä lujaa laatua. Niin ja että poika suostuu antamaan Franz Fliegenhosenin minulle.

Kantavana ajatuksena lähdetään siitä, että nuo kaksi pakettia olisivat meidän vanhempien paketit lapselle. Sitten mummilta tulee juna, vaarilta lakanat ja varmaankin joku lelu ja sitten vielä on mummo, kummit, eno ja tädit. Eli lahjoja on tulossa yllin kyllin ilman ettei me vanhemmat osteta koko konttia täyteen. Me vanhemmat ostettiin nyt nuo kalliimmat täsmätoiveet ja kun mummi vielä osti tuon junan on pojan isoimmat toiveet nyt täytetty. Jos kuitenkin täällä joku etsii inspiraatiota niin kerrottaan nyt vielä, että vaatteissa kannattaa ostaa kokoa 110, kaikki supersankarijutut on hienoja, pikkulegot ovat siistimpiä, mutta säännöllisesti poika myös himoitsee Lentsikat- ja Jake-Duploja. Kirjat toimivat aina, samoin poika tykkää pelata lautapelejä ja koota palapelejä. Niin ja askartelukamppeitakaan ei ikinä ole liiaksi. Eli oikeastaan mikä tahansa kelpaa, paitsi että jos leffoja haluaa hankkia niin kannattaa muistaa että meidän kivikautisesta järjestelmästä ei löydy kuin DVD-soitin.

Tämän joulun myötä on myös tullut selvästi se hetki jolloin piti luoda linja joulupukin suhteen. Me päädyimme nyt siihen ratkaisuun, että pojalle kerrotaan, että lahjat tulevat tutuilta ihmisiltä ja että Joulupukki ja tontut ovat vain leikkiä. Eli pahoittelut jo tässä kohtaa kaikkien tuttujen lapsille. Yritämme olla möläyttämättä tätä totuutta teidän lastenne kuullen, mutta en anna takuita sille mitä tuo lapseni kertoo. Tosin voihan tässä käydä niinkin, että poika päiväkodissa joutuu toisten lasten toimesta joulupukkiaivopestyksi. Ja voihan se olla että jos tilanne riittävästi kiristyy joulunalusviikolla kun mies on Saksassa, että pelaan tonttukortin pitääkseni jälkeläisen herran (tai tässä tapauksessa tonttujen) kurissa ja nuhteessa.

Jouluun taitaa lapsiperheissä kuulua myös oleellisesti joulukalenterit. Poika sai tänä vuonna kalenterin kummisedältään ja nyt hartaana odotetaan joulukuun alkua ja sitä, että saisi avata ensimmäisen luukun Hevisauruskalenterista. Tuon rinnalle meiltä löytyisi tontun muotoinen kestokalenteri, mutta siitä taidan tehdä koko perheen yhteisen eli sinne voisi jemmiä joulunaluspäiviin herkkuja, leffailtakuponkeja ja muuta sen sellaista.

Kuvat: BR ja Disney Store

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!