lauantai 13. syyskuuta 2014

Pelaamalla kielitaitoa

Päätin valjastaa Candy Crush Sagaan käyttämäni minuutit tai no jos rehellisiä ollaan niin tunnit johonkin hyödyllisempään. En tosin vieläkään kyllä tehnyt elettäkään sille, että laskisin iPadin kourastani ja ottaisin kontaktia niihin kahteen ihmiseen, jotka taloudessamme asuu, mutta olen vakuuttunut, että he kuitenkin arvostavat uhraustani kun tulevalla Berliininreissulla osaan asioida sujuvasti saksaksi tai ainakin änkyttää ravintolassa, että hengenlähtö on lähellä jos annoksessa on maapähkinöitä.


Latasin siis itselleni Duolingo-sovelluksen, jonka turvin olisi tarkoitus palauttaa saksan saloja mieleeni. Olen kyllä lukenut saksaa aikanaan viisi vuotta koulussa ja kirjoittanutkin siitä ämmän, mutta sen jälkeen olen lähinnä pyrkinyt unohtamaan aktiivisesti kaiken sen miten saksaa aktiivisesti käytetään.

Duolingon on ilmainen sovellus, jonka avulla voi opetella kieliä. Saksan lisäksi vaihtoehtoina olisi myös ranksaa, espanjaa, italiaa ja portugalia ja sovelluksen ainoa haitta on se, että aparaatti keskustellee englanniksi eli käännökset tehdään joko englannista saksaksi tai toisinpäin.


Käytännössä opettelu tapahtuu oppimispelin kautta. Osa käännöksistä tehdään kuvassa näkyvällä tavalla, jossa valitaan oikeat sanaboksit ja osassa pitää itse kirjoittaa käännös. Tasoihin kuuluu myös kuullunymmärrystä ja puhuttujen lauseiden toistamista. Itse pelaan aloittelijan tasolla eli peli vie illasta noin kymmenen minuuttia aikaa. Ei minusta tällä tahdilla ikinä varmasti sujuvaa käyttäjää tule, mutta jos nyt edes pystyisi tuottamaan jonkun järjellisen lauseen saksaksi.


Ystävällisesti tämä myös antaa bonuksia ja kannustaa. Ja toisin kuin Candy Crush Sagassa niin ainakaan en vielä ole törmännyt tasoon jota en saisi suoritettua yhdellä istumalla. Eli jos kielikylpy kotisohvalla tai työmatkabussissa kiinnostaa niin suosittelen lataamaan sovelluksen. Ja jos jollain lukijalla on jotain muita hyviä opiskeluun tai itsensä kehittämiseen liittyviä sovelluksia käytössä niin olisi kiva kuulla vinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!