perjantai 26. joulukuuta 2014

Kerrostalokyttäyksen uusi aika

Lapsi sai ihan parhaan joululahjan.


Anoppi oli arpajaisista voittanut kiikarit ja keksi oivasti kierrättää ne lapselle. Kevytrakenteiset kiikarit ovat venäläistä käsialaa ja ovat ilmeisesti jotkut neuvostosotilaskäyttöön valmistettujen kiikareiden replikat, koska linssisuojissa on muunmuasda sirppi ja vasara ja kiikarista myös löytyy tähtäinristikko, mutta väliökös tuolla. Itsekin olen aikanaan opetellut pyöräilemaan neuvostovalmisteisella kolmipyörällä jonka etukoristeena komeilee sirppi ja vasara eli voidaan laittaa hommaa jo melkein perinteiden piikkiin.

Kevyet kiikarit, joissa kuitenkin on kunnon linssit ovat aivan mahtavat pienen ihmisen käsittelyssä ja kohtalaisen nopeasti lapsi oppikin säätämään kiikarit silmilleen sopiviksi ja vakoili jo suvujasti mummon naapureiden liikkeitä pellon toisella laidalla. Ennustettavissa on siis kerrostalokyttäyksen uusi aikakausi. Lapsi myös haaveili jo kesällä ottavansa kiikarit mukaan kun lähdetään saaristoon pyöräretkelle ja aikoo kuulemma opetella tunnistamaan lintuja. Ilmeisesti meillä vanhemmilla on siis tiedossa pyöräretken suunnittelua ja Lintuja värikuvissa -kirjan intohimoista pänttäämistä.

Nyt kuitenkin vielä taidetaan ihan vain lomailla. Lapsi kävi kiskomassa verhot kiinni kun aurinko paistoi ikävästi sisälle ja leikkii nyt joululahjalegoilla. Mies innostui järjestämään vanhempia hajonneita legorakennelmia taas kokonaisuuksiksi ja itse arvon, että pitäisikö sitä ryhtyä pitsanleivontaan. Huomenna ehkä jopa maltetaan luopua pyjamista ja lähteä pulkkamäkeen. Tänään kuitenkin nautitaan siitä, että ensimmäistä kertaa moneen aikaan meillä ei ole mihinkään mikään kiire.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!