perjantai 19. joulukuuta 2014

Lomalla viimeinkin

Tänään se alkoi, loma, hartaasti kaivattu ja niin tarpeeseen tuleva. Minä livahdin lomalle esimiehen jouluhalausten saattelemana jo ennen kahta ja perheen miehetkin saatiin töistä ja päiväkodista nopeasti lomatunnelmiin. Päiväkodista saatiin vielä vuoden lopuksi ihana ennakkojoululahja kun kuultiin, että pojan ryhmään ei tulekaan vuodenvaihteessa henkilökuntamuutoksia. Tosin nyt olen jo laskuissa sekaisin, että peruttiinko tässä nyt 12. vai 13. uuden aikuisen tulo eli ehkä ihan aikakin että tulee pientä pysyvyyttä.

Aikainen lähtö töistä kannatti ja ehdimme Tuomaanmarkkinoille juuri ennen ruuhka-aikaa ja pääsimme maltillisella odottelulla karusellin kyytiin. Ihailimme jälleen kerran jouluikkunat ja lapsi kävi istumassa Stokkalla kaikki Artekin tuolit läpi. Loppuun vielä notkuntaa Akateemisessa sekä kahvia ja kaakaota Starbucksilta.


Kummasti tuohonkin kierrokseen saatiin kulumaan neljä tuntia kun tunteella maisteltiin markkinoilla jouluherkkuja ja pohdittiin Stockalla saisiko meidän ongelmaeteistä jotenkin järkevöitettyä. Kotimatkalla tyyppi vielä jaksoi pistää tossua toisen eteen, mutta lopulta mies sai kantaa sohvalle kainaloon kesken Peppi Pitkätossun lukemisen nukahtaneen pienen miehen sänkyyn jatkamaan unia.

Huomenna vielä on sitten luvassa viimeisiä tonttubisneksiä ja kodinlaittoa joulukuosiin. Sunnuntaina kutsuukin sitten jo Turku ja jouluvalmistelut mummilassa.

3 kommenttia:

 1. Huh, onpa päiväkodissa vaihtuvuutta. Meidän lapsen päiväkodin aikuiset on toista vuotta samat (vaihtoi ryhmää, mutta aikuiset vaihtoivat myös) ja olenkin tiennyt meidän olevan onnekas (kaverin lasten päiväkodissa vaihtui yhden syksyn aikana kaikki ryhmän aikuiset, niin ettei vanhemmatkaan pysyneet oivat kärryillä, kiva siinä vastata lapsen kysymyksiin "kuka täti päiväkodissa on tänään"), sijainenkin on pääosin vakkarityyppi ja lapsista kiva sellainen.

  Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosiaan vaihtuvuutta riittänyt. Lapsi aloitti neljän aikuisen pitämässä ryhmässä jossa ehkä vaihto ja viides aikuinen tapahtui parin kuun jälkeen. Kuudes ja seitsemäs tulivat puolen vuoden jälkeen, kahdeksas vuoden jälkeen ja 1,5 vuoden jälkeen vaihdettiin päiväkotia ja kuvioihin tuli aikuiset yhdeksän ja kymmenen joista toinen lopetti puoli vuotta myöhemmin ja tilalle saatiin 11, joka vaihtui syksyllä 12. aikuiseen eli tämä olisi tosiaan nyt ollut 12. aikuinen ja päiväkodissa lapsi on ollut nyt kolme vuotta.
   Syksyllä lapsi vaihtaa viskariryhmään eli muutoksia on taas luvassa, mutta olisihan se nyt siistiä, että meillä olisi ensimmäistä kertaa mahdollisuus siihen, että lapsen kanssa päiväkotiryhmässä olisi yhden toimintakauden ajan samat aikuiset.

   Poista

Jätä ihmeessä viestiä!