perjantai 9. tammikuuta 2015

Vanhassa vara parempi

Muuten ehkä maailman parhaita leluja valmistava Lego on surullisen kuuluisa siitä, että tuotteiden elinikä kauppojen hyllyllä on valitettavan lyhyt ja kokonaiset sarjat voivat saada helposti vasarasta. Toisinaan Legolla ilmeisesti kuitenkin todetaan, että vanhassa on vara parempi ja nyt naftaliinista on kaivettu Bioniclet


Tahu, tulen herra ja jokunen muuta muovisankaria saapuu kauppoihin 2015 (kuva: lego.com)

Bioniclejen ensimmäinen tuleminen sijoittuu vuosiin 2001-2010 ja itse olen tutustunut ukkeileihin veljenpoikani ollessa pieni lähinnä kokoamalla pojan lahjaksi saamia ukkeleita. Bioniclet ovat rakenteeltaan vastaavia kuin viime vuosinakin kaupan hyllyllä nähdyt Hero Factoryt sekä Chima-sarjan isot ukot. Näillä ei juurikaan ole tekemistä perinteisten Legojen kanssa, mutta leikkikäytössä nuo ovat mainoita. Pienistä palasista kootuiksi leluiksi ukot ovat kestäviä ja hauskaa on myös se, että parin pienen ukkelin omistaja voi rakentaa joko Legon verkkosivujen tai oman mielikuvituksen avulla uusia isompia kokonaisuuksia.

Edellisellä kierroksella Bioniclet toimivat myös piirretyissä ja mainosklippien perusteella uusikin tuleminen nähdään myös videolla. Perusajatus tässäkin tarinassa on hyvän ja pahan kohtaaminen kuten noin kaikissa muissakin Legopiirretyissä. Piirrosjälki näissä kuitenkin on perinteinen eikä niin legomainen mitä esim. Chimassa ja Ninjagossa. Pakettien ikärajat lähtevät kuudesta vuodesta ylöspäin, mutta veikkaan, että Bioniclet tulevat olemaan kuuminta hottia päiväkodin viskarijengissä ja opit siirtyvät nuoremmille. Sinäänsä ukkelit toimivat vanhempien rakentamana oikeastaan kaikilla lapsilla jotka eivät tunge tavaraa suuhun. Valmiiksi kootut lelut kun kuitenkin kestävät hyvin leikkiä.

Kauppojen valikoimissa paketteja ei vielä näkynyt, mutta kuvittelisi näiden hinnan menevän suunnilleen parinkympin tuntumaan kuten nuo muutkin Legon omat sankarihahmot vastaavan kokoisissa pakkauksissa. Legon hinnoissahan hyvin huomaa, että lisenssihahmojen pakkauksissa maksaa eri tavalla myös merkki mitä näissä Legon omissa brändeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!