torstai 2. huhtikuuta 2015

Vihdoin kotona

Otsikolla ei ole mitään tekemistä reissun jälkeisen kotiinpaluuriemun kanssa vaan kävimme tänään katsomassa sopivasti teemaa sivuavan elokuvan. Avaruusolentojen maapallonvalloitus on ehkä klassisin aihe scifi-leffoissa ja myös piirretyissä aihetta on sivuttu. Tällä kertaa kuitenkin tarina kerrotaan uudella otteella.

Maan valloittaneen vähän yksisilmäisesti toimivan Böö-kansan mustalammas, Oho, joutuu lainsuojattomana pakojalalle ja törmää äitiään etsivään Tippi-tyttöön ja tämän kissaan Possuun. Ensimmäisenä elokuvan mainoksessa ihastuimme pojan kanssa juurikin Possuun, joka on kuin meidän kotoisa kissamme. Tippi puolestaan oli aivan ihana päähenkilö. Nokkela, voimakastahtoinen ja oikeudenmukainen sekä plussaa myös siitä, että teinityttö oli animoitu näyttämään teinitytöltä eikä miltään teinipoikein märältä päiväunelta. Juoneltaan elokuva noudattaa tyypillistä scifi-rainan kaavaa. Avaruusolennot ovat sulkeneet ihmiset reservaatteihin, kosminen pahis väijyy nurkan takana ja palauttakseen järjestyksen niin pienen ihmisen kuin avaruusolennonkin pitää uskaltaa ylittää rajansa.

Plussaa elokuva saa hyväntahtoisesta huumorintajusta pääparin välillä ja myös siitä, että kaksi outoalintua löytävät toisensa ja elokuva tarjoaakin vahvasti viestin, että vaikka et olisikaan kuin kaikki muut teinit tai alienit niin sinullekin löytyy omat henkilöt joiden kanssa sinusta pidetään juuri sellaisena kuin olet. Niin ja että ei myöskään sellaista stressiä johon ei auttaisi kissan rapsuttelu.

Lapsi tykkäsi elokuvasta, mutta halusi tulla jo aika alkumetreiltä syliin. Ikärajana K7 oli mielestäni kohdillaan enkä kyllä veisi kovin herkkistä pikkuihmistö leffaan. Samassa näytöksessä tosin oli kyllä selvästi alle nelivuotiaitakin lapsia eli kaikki eivät omaa näkemystäni välttämättä allekirjoittaisi, mutta leppoisasta perusluonteestaan huolimatta poika piti leffaa paikoin jännänä ja veikkaan että kovin pieneltä lapselta myös iso osa elokuvan huumorista menee ohi. Toki Oho on hahmona symppis ja varmasti pienempienkin mieleen. Itse leffa on kuitenkin aika paljon jännempi mitä pelkän mainospätkän perusteella voisi ajatella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!