torstai 17. joulukuuta 2015

Kikattavan kakkiaisen naamaralli

Huomasin Facebookissa Pikku kakkosen mainostavan Kikkatavan kakkiaisen uutta peliä, FaceRaceia eli varmaankin noin lapsen suuhun sopivammin naamarallia. Mainoksen uhrina kävin heti klikkaamaaaa pelin latautumaan ja saimmekin käytettyä iloisen puolituntisen lapsen kanssa väännellen kasvojamme.

Peli ensin kalibroi etukameralla kasvot ja sitten pitää seurata opastavan eläimen ilmeitä. Pisteet saa selville kierroksen lopussa. Yllättävän raskasta puuhaa muuten tuo naaman vääntely, kun lopulta sain lapsen lykättyä isänsä kanssa suihkuun oli posket hellinä.

Yllätyin miten hyvin lapsikin osasi ilmeitä tehdä. Pari kenttää meni nollalle tähdelle, mutta niin niitä meni minullakin. Lapselle ehkä haastavinta oli lukita ilme sopivan mittaiseksi ajaksi. Usein ilme ehti jo vaihtua ennen kuvan ottamista tai vaihtoehtoisesti silmät kiinni ollessa lapsi ei huomannut että ilma ehti jo vaihtua.

Joululomalla voisi ottaa kasvojen vääntelyn tavaksi. Puuttuneista äänteistä s on tullut puheeseen, mutta r edelleen on vähän kateissa ja artikulaatio välillä puuromaista, joten kaikki suun alueen lihaksia ja liikkeitä vahvistava toiminta olisi tarpeen. Niin ja pitäisi varmaan myös soitella puheterapeutillekin että jos ottaisi meitä taas välillä kylään. Pitänee myös itse jatkaa vääntelyä, ei tuo lihasten treenaamine huonoa tee puhetyöläisellekään. Tosin kun katson itsestäni kesken puheen otettuja valokuvia niin lisää ilmeitä esitykseni ainakaan taida kaivata...

Niin ja jos naamaralli kiinnostaa niin sen saa omppulaitteisiin täältä. Linkkiä klikkaamalla ei rahoja siirry kuin korkeintaan pelin kehittäjän taskuun ja tämä kaupallinen tiedote on tehty ihan vain naamanvääntelyn ilosanoman jakamiseksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!