maanantai 22. huhtikuuta 2013

Arjen pelastajat

Työn ja perheen yhteensovittamista helpottaa etukäteen pohdittu ja usein myös etukäteen valmistettu ruokahuolto. Siirtyminen pyöräilykauteen nipisti koti-päiväkoti-työ-kolmiosta reilun vartin suuntaansa, mutta sitä aikaa ei haluta käyttää keittiössä vaan ulkoiluun pojan hullaannuttua lumikasan alta löytyneestä pihasta. Onneksi tänäänkin ruoka oli jo jääkaapissa odottamassa.


Arkiruokana rakastan erilaisia uuniruokia, jotka saa kasaan ilman sen kummempaa ennakkovalmistelua ja kokkailua. Parasta on jos ruoan saa sekoitettua suoraan uunivuokaan ja lykätä suoraan uuniin. Hyvä esimerkki tällaisesta ruoasta on kuvassa ylhäällä. Alunperin resepti taisi taas olla jostain parinkymmenen vuoden takaisesta naistenlehdestä ja siinä käytettiin riisiä ja maustamatonta paistettua broileria. Vuosien varrella minä olen tehnyt tätä riisistä, ohrasta, niiden sekoituksesta ja kuten nytkin kaurahelmistä. Broileri vaihtui tällä kertaa tofuun, mutta myös herkkusienet toimivat vuoassa erinomaisesti.

Resepti on simppeli:
n. 3 dl riisiä/ohraa/kaurahelmiä
tölkki ananaspaloja mehussa
paketti tofua
purkki ruokakermaa
chilikastiketta
pippuria
3 dl vettä

Pilko vuoan pohjalle tofu, nakkaa päälle riisit tms. Jos tykkäät purjosta niin sekin tässä toimii, mutta minä olen sipulinirso. Kippaa komeuden päälle ananaspalat ja mehu. Sekoita kerma, chilikastike ja vesi sekä mahdolliset mausteet ja kippaa vuokaan. Kypsennä 175 astetta 50 min, meillä on kiertoilmauuni, joten kolme varttia riitti.

Tuosta riittää vielä syötävää tämän päivän lisäksi myös vanhemmille lounaaksi ja vielä toiseksikin illaksi. Onneksi me ollaan hyviä syömään samaa ruokaa puoli viikkoa. Ja jotta toinenkaan puolisko viikosta ei menisi yllätykselliseksi niin äsken vedin uunista papu-makaronilaatikon. Viikonloppuna mökillä onkin sitten hyvä käynnistää grillikausi. Arkena kun päästään helpolla niin viikonloppuna voidaan vähän enemmän näprätä.

2 kommenttia:

  1. Minä olen tehnyt monta vuotta myös samankaltaisi riisi-kanaversioita, joskus ohralla. Itse laitan vain jotain pakastekasviksia joukkoon, ananasta en olekaan kokeillut! Kiitos vinkistä, menee kokeiluun! :)

    VastaaPoista
  2. Huomenna menee kokeiluun, tänks!

    C

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!