perjantai 19. huhtikuuta 2013

Mistähän sitä tulee maksettua

Tänään sitä taas heräsi pohtimaan, että mistähän sitä maksaa kun itselleen nettihesaria tilaa (muutimme vuosi sitten tilaisuksemme malliin digilehti+pädi). Sen verran luokaton pääkirjoitus tänään lehdestä löytyi Annamari Sipilän kirjoittamana.

Sipilän perusviestinä tässä nyt oli ilmeisesti ihmisten miehekkyyteen vetoamalla kertoa, että pyöräilijöiden pitäisi siirtyä pois kevyenliikenteen väyliltä. Valitetettavasti Sipilältä tässä kohtaa vaan jäi huomioimatta sellainen pikku juttu, että laki edellyttää pyöräilijän käyttävän kevyenliikenteen väylää jos sellainen on saatavilla. Sipilän epämiehekkääksi haukkumat pyöräilijät eli ne jotka polkevat päälaki edellä silakkatrikoissaan kuitenkin jo tällä hetkelläkin lakia rikkovat, koska ne reilusti yli parinkymmenen kilometrin tuntinopeudellaan ajavat jo nyt liikenteen seassa oman kulkunsa sujuvoittamiseksi. Siellä kevyeenliikenteen väylällä liikkuu kyllä monenlaista suharia, mutta kun vaikkapa aamuisin tarkkailee rantarataa reunustavaa pyörätietä meitä kaikkia yhdistää se että suht samalla nopeudella sotkemme kiltisti jonossa kohti työpaikkojamme ja iltapäivisin toistamme saman harjoituksen toisinpäin.

Se, että Sipilä niin kovasti mielensä pahoitti kun joku kehtasi hänelle kelloa soittaa, on sama kuin junasta poistunut nainen olisi suuttunut sille ihmiselle, joka hänelle tuli mainitsemaan, että selkään heitetty reppu olikin hilannut mekon helman takapuolen päälle. Joo, se voi tuntua nololta, että olet se urpo joka kävelee keskellä pyörätietä, mutta eikö se nyt ole parempi, että sitä kelloa soitetaan sen asemasta että vain singahdetaan pyörällä toisen kantapäille. Ei se kello ole mikään ylemmyyden ilmaisin vaan se on tapa viestiä hitaammalle etenijälle että takaa tulee toinen kovemmalla vauhdilla. Toki Sipilän kanssa samaa mieltä minäkin olen siitä, että vauhti tulee aina suhteuttaa tilanteeseen ja tässä monella pyöräilijällä on oppimista. Silti kuitenkin edelleen suurempi ongelma kuin ennakoimattomat pyöräilijät ovat ne jalankulkijat jotka kävelevät koko seurue rinnakkain tukkien koko kevyeenliikenteenväylän.

Jatkossakin kuitenkin minä aion pyörätiellä polkea jos sellainen tarjolla on. Se on minulle turvallisuustekijä ja se on ennen kaikkea turvallisuustekijä sille tarakalla killuvalle lapselleni. Ja aion myös sitä kelloa rimputtaa jos tarvetta on. Ihan vain siksi, että en halua ajaa yhdenkään jalankulkijan päälle pyörälläni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!