sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Tuunattu menopeli

Poika peri serkultaan pienen vaaleanpunaisen polkupyörän, joka itseasiassa oli serkulle päätynyt tämän serkulta. Pienelle pinkille pyörälle on ikävuosia kertynyt jo suunnilleen saman verran mitä oppivelvollisuus kestää. Pyörä oli yllättävän hyvässä kunnossa. Ketjut nyt olivat ruosteessa ja satula vähän irvisteli. Runko kuitenkin oli pääpuolisesti ehjä maalipinnaltaan, joten kovin suureen remonttiin ei tarvetta ollut. Irrotimme pyörästä lokasuojat, satulan ja ohjaustangon kädensijat. Rapsutin rungosta pois hivenen happomatkaiselta näyttäneet Jee Ann Bike Unicorn -tarrat. Mies pesi pyörän, minä leikkelin DC Fixistä pylpyröitä ja sitten me teippailtiin. Poika valitsi teemaksi Angry Birdsit. Tarrat suojattiin vielä läpinäkyvällä kontaktimuovilla.


Päälikumit vielä varmaankin pitää vaihtaa, mutta muuten uskoisin, että tällä kelpaa pistellä menemään tämä kesä. Tarkoitus siis olisi opettaa poika käyttämään pyörää jossa on myös polkimet. Potkipyörällähän tuo laskettelee posketonta kyytiä joten polkimet nyt varmaan ainakin aluksi hidastavat menoa. Niin kauan kun pyöräilyssä polkeminen vaatiin harjoittelua tukena menossa on myös apupyörät. Uskoisin kuitenkin, että kun poika pääsee jyvälle polkemisesta löytyy se potkuttelulla hankittu tasapainokin äkkiä.

1 kommentti:

  1. Tykkään, hyvin tuunattu varmasti tykkää poikakin muistan kun mun poika sai ensimmäisen kolmipyöräisen menopelin ja kuinka onnelinen hän oli ja kypärä myös ... se oli tärkeä ...

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!