lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kirjahylly uusiksi

Vietin tänään 15 minuuttia etsien kirjahyllystämme World War Z:aa vain huomatakseni ettei meillä ole sitä kirjaa.


Perhevapailla turhautuneella kotiäidillä oli aikaa järjestää kirjat värien mukaan. Sittemmin olen huomannut, että tuo on valtavan näppärä tapa järjestää kirjat, jos omistat niitä korkeintaan tusinan. Tuollainen reilut neljä neliömetriä kirjoja tosin on vähän vaikeasti hallittavissa. Varsinkin jos pitää hakea jotain kirjaa, jonka mies on meille ostanut.

Nyt sitten herää kysymys miten nuo kirjat pitäisi järjestää?
Aakkosiin? Genrettäin aakkosiin? Omaelämänkerrallisesti? Muumi ikä?

Niin ja sen lisäksi että meiltä puuttuu kirjahyllystä tuo World War Z, meiltä löytyy hyllystä McCarthyn Tie, jota kumpikaan ei muista ostaneensa, saaneensa lahjaksi tai lainanneensa.

4 kommenttia:

 1. No mutta olettepa te onnekkaita. Koska Tie on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä elättelemme toiveita, että kotitonttu jatkossakin käy jemmaamassa hyllyymme hyviä kirjoja.

   Poista
 2. Mä niin rakastaisin järjestellä kirjahyllyä "järkevästi" ajan kanssa, samalla myös cd-levyt ja dvd:t, mutta ei ole aikaa tehdä sitä rauhassa useita tunteja putkeen.
  Nyt meillä on kirjat järjestetty niin, että olkkarissa on opiskeluun liittyvät kirjat kutakuinkin koon mukaan sekä kirjasarjat joita halutaan tuijotella olkkarissa (eli Potterit ja Tulen ja jään laulut jne). Makkarin hyllyssä on taaemmassa rivissä kirjat joita ei just nyt edes haluttaisi omistaa (mutta ollaan jo opittu, että muutaman vuoden päästä halutaan kuitenkin), ja muuten kirjat on kirjailijan mukaan ryhmissä (paitsi keltaisen kirjaston kirjat on yhdessä).
  Omat lempparit on tietenkin "parhailla" paikoilla siinä mihin mun katse osuu helpoimmin. Eli meillä on on kirjailijan mukaan, ulkonäön mukaan ja "koska minä haluan näin" -menetelmällä. Aika hyvin löytyy kirja kun minä etsin, mutta muut ei niin löydäkään.

  VastaaPoista
 3. Meillä on ollut jo kauan haaveena järjestää genreittäin aakkosjärjestykseen.. ehkäpä se onnistuu tämän vanhempainvapaan aikana! :D

  c

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!