lauantai 20. heinäkuuta 2013

Puhtaalta pöydältä

Mökkiloman aikana löytyi myös vihdoin aikaa lähteä työstämään projektipyörää (Tunturi Madonna Mixte). Niin ihana kun vanha liukuvärjäys olikin, oli se myös ottanut niin pahasti osumaa, että maalipinta piti uusia. Mökillä runko sitten riisuttiin osiin ja aloitettiin vimmattu puhdistus ja maalinpoisto -operaatio.


Käsittömättömän tiukassa se maali oli. Nitromors ei tuntunut millään purevan, varsinkaan runkoon ja maalin irrottaminen vaati aikaa, hartiavoimia ja kohtalaisen määrän myös hiekkapaperia. Laakerit, Tuntuturin merkki ja muut pienet metalliosat puolestaan puhdistuivat hyvinkin helposti liottelemalla ja emme edes onnistuneet hukkaamaan yhtään kuulalaakeria vaikka riski oli melkoinen lapsen bongattua ne tuolla pihamaalla.

Lomani päättyessä pyörän runko oli saatu siihen pisteeseen, että pesun ja kuivauksen jälkeen päästään maalaamaan. Mies nappasi etuhaarukan ja pohjamaalin matkaan jo tämän viikon anoppilakierrokselle, mutta veikkaan ettei maalausta ole saatu tehtyä. Toivottavasti koko runko saadaan maalattua vielä tämän kesän nimiin jotta loppu rakentelu saadaan tehtyä täällä kaupungissa. Hienoa myös olisi jos jostain saisi pyörään alkuperäiset tarrat. Tai edes sen Tunturin logotarran, jossa kirjaimet ovat raidoitettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!