lauantai 27. heinäkuuta 2013

Lisätty ominaisuus

Toisaalla verkossa heräsi keskustelua nykyään treeni-inspiraatiokuvissa tiukasti viljellystä Strong is the new skinny -fraasista. Ensiajatukseltahan tuo kuulostaa hyvältä. Ei anorektista naiskuvaa, kannustetaan naista olemaan voimakas, kykenevä ja upea. Kun kuvia katsoo niin lopputulos on kuitenkin se, että nykyään ei riitä pelkästään se, että olet naisena laiha vaan sinun pitää olla laiha ja lihaksikas.


Ei noissa kuvissa koskaan näy niinsanottua kuulantyöntäjätyyppiä. Kun eihän se ole kaunista, että niiden lihasten päällä on rasvakudosta. Se saa vain näyttämään isolta ja sehän ei tähän voimakkuusideaaliin sovi. Ideaalikropassa se nainen mahtuu oven saranpuolelta, mutta tarvittaessa myös kantaa sen oven selässään ullakolle säilöön.

Perusajatuksenahan tuo voimakkuus, urheilullisuus, hyvinvoipuus on todella hyvä idea, mutta miksi ne ideaalit laitetaan sellaiseksi, ettei siihen pääse kuin murto-osa naisistaan jo pelkkien kropan mittasuhteiden osalta ja hekin vaativat siihen avuksi vähärasvaisen tarkkaan säädetyn dieetin ja pullon itseruskettavaa. Miksi ideaali ei voi olla koskaan sellainen, että sen voisi saavuttaa syömällä sen mitä kuluttaa ja liikkumalla sen verran että kroppa ei rapistu?

1 kommentti:

Jätä ihmeessä viestiä!