torstai 1. elokuuta 2013

Ennen keskiyötä

Olin oikeaan aikaan oikeassa paikassa eli toisinsanoen facebookasin työajalla ja onnistuin bongamaan sitä kautta tiedon Lilyn Rakkautta ennen keskiyötä-leffalipuista Tänään työpäivän päätteeksi minulla oli sitten leffatreffit hyvän ystäväni S:n kanssa. Kuulumme S:n kanssa molemmat siihen ikäpolveen jotka jo aikanaan teineinä saivat ihastua parikymmpisten Jessen ja Celinen yhden yön rakkauteen Wienissä ja joiden onneksi tämä tarina myös on saanut jatkoa.


Rakkautta ennen keskiyötä on mm. Lilyn toimesta mainostettu romanttisena elokuvana. Loppujen lopuksi en tiedä löytyykö itseasiassa sitä oikeaa elokuvaromantiikkaa mistään muusta kuin elokuvasarjan ensimmäisestä osasta. Kaksi jälkimmäistä osaa ovat kyllä ihania, ne ovat aitoja ja ne herättävät tunteita, mutta ei ne nyt kyllä mitenkään romanttisia ole. Tässä kolmannessa osassa kuitenkin ollaan siitä odotetussa tilanteessa, että Jesse ja Celine ovat yhdessä, ruuhkavuosissa ei kuitenkaan romantiikka kuki kun samaan soppaan sijoitetaan epäilyksiä epäonnistuneesta vanhemmuudesta, kiistaa urasuunnitelmista, epäilystä rakkauden kestosta ja muutama kommunikointivirhe.


Ihania Jesse ja Celine kuitenkin ovat. Sekä Hawke että Delpy ovat lisänneet vuosirenkaita hurmaavasti hahmoilleen, tosin iso osa charmista taitaa tulla siitä, että kumpikin henkilö on siviilissäkin antaneet itsensä ikääntyä melko luonnollisesti. Parhaimmillaan pariskunta toimii aikaisemmistakin elokuvista tutuissa dialogikohtauksissa sekä niissä pienissä katseissa ja eleissä jotka kuvaus hyvin toi esiin.


Suosittelen elokuvaa kuitenkin vilpittömästi vaikka en oikein osaa sille genreä määritelläkään. Se nauratti, muttei ollut komedia, se sai sydämen läikkymään olematta romanttinen ja se oli kuitenkin vakavuudestaan huolimatta kepeä ollakseen kunnolla draama. Minulle tuo oli hyvänmielenelokuva, mutta ymmärrän myös sen että jollekin elokuvan ruuhkavuosien lomakuvaus voi olla aika antikliimaksi. Eli jos haluat tarinasi hattaraisena, jätä tämä elokuva väliin. Me kuitenkin S:n kanssa sovittiin jo treffit kesälle 2022. Eiköhän me sitten päästä näkemään millainen viidenkympin villitys iskee Jesseen ja Celineen.

Kuvat: IMDB ja vuodesta 2022 puhuminen aiheutti välittömän korvamadon Wilman samannimiseen kappaleeseen. Suosittelen lämpimästi myös milleniumaikamatkailua ja Lovestore-levyyn tutustumista, jos sitä et ole aikaisemmin tehnyt.

2 kommenttia:

  1. Hei,

    eksyin blogiisi ja löysin niin hyvää luettavaa, että linkitän sinut omaani ja tykkäyksiin :)

    Tuo leffa on saanut tosi hyviä arvosteluja, nimen omaan kuvausta ja dialogia on kovasti kehuttu - ei sen aina tarvitse hattaraa olla. Täältä ruuhkavuosista käsin ymmärtää sen mainiosti.

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!