lauantai 17. elokuuta 2013

Kodin värit

Syksy on tulossa ja sen huomaa Ikean kuvastosta inspiroitumisen ohella myös siitä, että minun tekisi mieli maalata jos vaikka ja mitä. Design Seeds -sivuston värikartoista sitten löytyikin vaikka mitä ajatuksia jatkojalostettavaksi.

Ensimmäiseksi työn alle pääsee eteinen, johon kaavailemastani Ikean Ivar-kaappiviritelmästä mieskin innostui. Sitten vaan pitäisi keksiä millä värillä kaapit maalataan. Eteisen nykyiset värit ovat tumman harmaa linoleumlattia, valkoiset kaapit ja väliovet sekä Tikkurilan värikartaston Vaalea kuulas-värillä maalatut seinät.
Veikkaan että johonkin turkoosi-petrooli-linjalle lähdemne,koska kaappien vieressä on pariovien kokoinen oviaukko olohuoneeseen, jossa värit ovat esillä. Muuten väreinä olohuoneesta löytyykin lähinnä erinlaisia valkoisen ja harmaan sävyjä sekä seinistä, lattiasta, sohvasta ja tv-tasona toimivasta lipastosta.
Syksyn tullen tekisi mieli tuoda myös jotain lämpimämpiä värejä sisustukseen pieninä väriläikkinä.

Olohuoneesta sitten kuljetaankin lapsenhuoneeseen, joka alunperin toimi meidän makuuhuoneenamme ja oli väripaletiltaan seuraava.


Sitten sinne kannettiin kaikki lapsen kamat ja lopputulokseen voitiinkin lisätä nämäMusta-valko-harmaa tausa rauhoittaa lapsen huonetta mukavasti, koska leluissa, piirustuksissa ja valokuvissa tulee väriä huoneeseen. Maton väreiksi valittiin jo reipasta sinistä ja punaista ja samoja värejä tulee huoneeseen myös vuodetekstiileissä. Maalisutia näytetään myös parille vanhalle hyllylle ja ne jatkavat myös tuolla perusvärilinjalla.

Sitten vielä jää jäljelle meidän makuuhuone, joka aikanaan maalattiin lapsen huoneeksi eli seinis löytyy eteisen tapaan valkeaa kuulasta ja yksi seinä on pistaasin vihreä. Lattia on tuollakin tummaa linoleumia ja muuten huoneessa on lähinnä valkoista. Yllätin itseni ihastumalla pitkästä aikaa värikarttoihin, joissa näkyi violetin erisävyjä.
Odotan kyllä kauhulla sitä hetkeä kun kyllästyn harmaaseen sisustusvärinä. Tosin vielä se näyttää omaan silmään hyvältä. Jotenkin raikkaalta. En yhtään osaa ajatella että toisimme kotiin enemmän ruskeita sävyjä. Itseasiassa tuntui jo oudolta sekin kun pojan huoneeseen on tullut vaneripintoina maalaamatonta puuta.


Esimerkiksti tuo ylläoleva tuntuisi tosi vieraalta sisustusmaailmalta. Toisaalta meidän ensimmäisessä yhteisessä kodissa nuo ruskeat sävyt olivat paljon enemmän pinnalla. Ruskeaa, vihreää ja viininpunaista. Nyt ne tuntuvat vieraalta, mutta enpä minä tuota violetinkaan paluuta osannut ennustaa. Tai sitä, että minulla olisi sinistä sisustuksessa muutenkin kuin haaleana fiftariturkoosina.

2 kommenttia:

  1. Oii mitä värejä ja ihania kuvia. Tuli heti itellekin himo vaihdella värejä kotona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sivusto on onnistunut tekemään värilastuilla leikkimisestä hieman Tikkurilan kartastoa kiehtovampaa :D

      Poista

Jätä ihmeessä viestiä!