sunnuntai 4. elokuuta 2013

Rautakolmio

Minulla alkoi perjantaina kesäloma 2.0 ja sitähän tietenkin piti juhlistaa uudella Maria Kallio -dekkarilla. Leena Lehtolaisen poliisisankari on nyt varttunut jo 20 vuoden ikään ja itse olen tähän asti tykännyt eniten Lehtolaisen tuotannossa juurikin näistä Maria Kallio -kirjoista.


Rautakolmio oli kuitenkin jotenkin pettymys. En tiedä mikä siinä tökki. Jotenkin minua ei yhtään kiinnostanut kirjaa lukiessani saada selville sitä kuka tarinan alussa merestä löytyneet ruumiit oli pussittanut. Maria Kalliokin tuntui jotenkin tympeältä tässä tarinassa. Antti ja lapset olivat purjehtimassa ja naftaliinista kaivettiin soppaa hämmentämään mies monen kirjan takaa ja koko kuvio lähinnä ärsytti. Tarinasta jäi vielä jotenkin sellainen olo, että tuo oli alunperin suunniteltu vain novelliksi ja venytetty siitä täysmittaiseksi romaaniksi.

Ehkä minusta on vain tullut vaikasti miellytettävä dekkarien lukija. Tai sitten minulla oli vain niin kovat odotukset, koska synnytyksen jälkeisissä huuruissa parilla imetyksellä raivoissa minähän en sitten muutu -angstissa luettu Minne tytöt kadonneet oli niin hyvä. Ärsyttävintä tarinassa oli se, ettei Maria hahmona mitenkään kasvanut tai kehittynyt tässä tarinassa. Se vain oli ja möllötti. Niin ja söi salmiakkia.

Kuva: Tammi

3 kommenttia:

 1. Kerrotko mistä kirjan sai jo nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannelmäen Prismasta se löytyi. Itsekin olin luulossa, että se julkaistaan vasta tällä viikolla.

   Poista
 2. Samat fiilikset jäi kirjasta. En tykännyt Ilveskero-kirjoista ja odotin tältä enemmän. Loppuratkaisu hölmö, ja Maria Kallio totisesti ärsyttävä.

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!