keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Epäkelien takki

Ennen kuin kevät kunnolla vaihtuu kesäksi ja kesä takaisin syksyksi vallitsee Helsingissä turhan usein epäkelit. Sellainen sää jossa takki on liikaa, mutta hupparillakaan ei enää pärjää.

Eilen lapselle ulkovaatteita päälle auttaessani huomasin, että viime keväänä käyttöön ottamamme Polarn o. pyretin windfleece oli muuttunut mittaisuhteiltaan jotenkin aivan vääräksi pojalle. Windfleece on muuten ollut aivan täydellinen takki näihin syksyisiin ja keväisiin epäkeleihin. Se kestää Helsingin ikuisen tuulen, pienessä sateessakin tuolla on pärjännyt ja se hengittää. Materiaalikin on notkeampi päällä kuin kuoritakit. Nyt kuitenkin takki oli yhtäkkiä samaan aikaan liian suuri ja liian pieni. Hihoissa riittää pituuttaa, mutta pituus alkaa jääsä lyhyeksi muuten. Ja leveydestä takkiin sujahtaisi 1,5 poikaa.

Meillä käytössä oleva takki on samaa mallia alakuvan vasemman yläkulman kanssa eli sesonkiväriä/kuosia oleva takki. Eco-malliston takit ovat malliltaan istuvampia, mutta lisäksi minua mietityttää nuo resorit. Napakat resorit ovat hyvät kun takki on päällä, mutta vaikeuttavat kummasti pienen lapsen pukemisharjoitteluja. Eli nyt kovasti näyttää siltä, että ensi keväälle tarvitsemme uuden epäkelien takin ja kokonaan uudelta valmistajalta.


Kuvien perusteella Reiman takit voisivat istua paremmin tuolle meidän puikulan muotoiselle lapsellemme. Tuo Angry Birds-kuosinen softshelltakki olisi varmasti pojan mieleen, mutta minua miellyttää ehkä enemmän ulkonäöllisesti tuo raidallinen windfleece tuon irrotettavan hupun vuoksi. Täytyy toivoa, että Reima toisi ensi sesonkiin hupullisen softshelltakin markkinoille.

Tämä syksy nyt kuitenkin mennään tuolla vähän hassun istuvuuden takilla. Pian ne kunnon kuoritakkikelit kuitenkin taitavat tulla ja sitten ollaankin ennen kuin huomataan takaisin haalarikierteessä.

Kuvat: Polarn.o.pyret ja Reima


9 kommenttia:

 1. Meillä ei hupulle ole ollut kovin suurta tarvetta epäkelintakin kanssa. Joku trikoopipo on ollut ihan passeli. Softshelltakissa toki soisi olevan hupun. Meidän pojalle menee vielä Popin 98-senttinen windfleece (kiitos pitkien hihojen), vaikka poika muuten käyttääkin jo 104- ja 110-senttisiä vaatteita. Koska poika on lyhytselkäinen, mutta pitkäsäärinen kuten äitinsä, eivät yläosat jää niin nopeasti pieniksi kuin alaosat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meikään sitä huppua päähän laitettaisi, mutta jotenkin se miellyttää enemmän silmää.

   Mä en oikein ota tolkkua tuosta meidän pojan kropasta. Sillä on pitkät jalat eli nyt reilu metrin mittaisena 110 housutkaan ei ole kovin pitkät, mutta toisaalta sillä myös jää helposti takit ja paidat lyhyiksi hihoista ja pituudesta.

   Poista
 2. Mä kävin pitkästä, pitkästä aikaa kurkkaamassa Name Itillä ja siellä oli kivan näköisiä, harmaita softshelltakkeja. Oli siis (ainakin nettisivujensa mukaan) myös muitakin, mutta mä näin vain tuon harmaan.:D Vähän tekisi mieli kokeilla josko sitä pärjäisi ainoastaan tollaisella takilla kun noissa on kuitenkin aika hyvät vedenkestävyydetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, pitääkin pitää kevättä silmällä pitäen tuo NameIt.

   Poista
 3. Mä oon niin pihalla näistä jutuista...en edes tiedä mikä ihme ja kumma on softshell. Todennäköisesti hommaan taas ihan viime tingassa uusien kelien vaatteet. Mutta aina on sopivat kumminkin löytyneet :)

  C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienemmän taaperon kanssa se toimikin hyvin, että osti sitä mitä löytyi ja mikä miellytti silmää. Nyt vaan tuon meidän lapsosen kanssa ollaan käytännössä huomattu, että ihan mitkä tahansa ulkovaatteet ei enää toimikaan kun ne on mitoitettu erityyppiselle vartalolle mitä lapsella on.

   Ja softshell on sellainen vähän neopreenimainen tekninen materiaali joka pitää tuulta ja jonkun verran kosteutta. Ihan ässä ulkoiluun loppukeväästä alkusyksyyn. Voisi toimia teidänkin lapsilla varsinkin merellä liikuttaessa. Meillä on koko porukalle softshellit tai windfleecet pyöräretkiä ja metsäreissuja varten.

   Poista
  2. Vastasin väärään kohtaan, anteeksi! :D

   Poista
  3. Voin ehkä juuri ja juuri elää tämän asian kanssa :D

   Poista
 4. Jaa merellä, hmmm... Nyt sait kiinnostumaan, täytyypä ottaa lähemmin selvää! :) Kiitos infosta!

  C

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!