tiistai 3. syyskuuta 2013

Ravintoympyrä

Sen tarkemmin pottayksityiskohtiin menemättä on pakko todeta, että päiväkodin aloituksen huomaa. Helsingin päiväkodeissa on nostettu luomun määrää ja ruoan laatu parantunut tämän 1,5 vuoden aikana. Silti ruoka taitaa olla aika lisäaineistettua ja tilannetta ei helpota myöskään se, että poika systemaattisesti taitaa nirsoilla ruokaa ja syö vaan kaikki nopeat hiilarit ja juo maitoa.

Kotona sitten pyritään tasapainottamaan dieettiä, että ravintoympyrä olisi suunnilleen tasapainossa. Tänään tarjolla oli broilerijauhelihapihvejä ja kasviksia kermaviilikastikkeen kanssa.


Avomaankurkut ja avokadot ovat nyt pojan lemppareita, tomaatit uppoavat tasaisen varmasti, mutta paprika vaatii työstämistä. Mummin tyylillä tehdyt jauhelihapihvit ovat oikeastaan ainoa liharuoka, joka poikaan uppoaa. Onneksi resepti on superhelppo ja satsista riittää myös pakastimeen.

Mummin broileripihvit:

800g jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
Sipulia
Mausteita (tai mökkiolosuhteissa hyväksi havaittu sipulikeittopussi)

Paistetaan uunissa 200 astetta 20 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Pitää kokeilla tuota reseptiä, teidän mummin resepteillä tehdyt sapuskat kun tässä osoitteessa osuu ja uppoaa joka kerta.

    VastaaPoista
  2. Juu kokeiluun menee täälläkin!

    C

    VastaaPoista
  3. Mä olen sitä ihmetellyt, kun päiväkodissa voi usein olla välipalana vain jotain marjakiisseliä ja muroja. Siis käytännössä pelkkää tärkkelystä! Lapset onkin ihan sudennälkäisiä aina päiväkodista tullessaan. Toki kyllähän ne touhuaakin monta tuntia ulkona, mutta uskon, että höttövälipalallakin on joku osuus asiaan.

    Mä en ole jotenkin koskaan oppinut käyttämään broilerin jauhelihaa, vaikka se olisikin kohtuullisen halpa raaka-aine. Pitää kokeilla näitä lihapullia. :)

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!