tiistai 25. helmikuuta 2014

Keltainen kevät

Talvi ilmeisesti katsoi edellisten muutaman vuoden olleen riittäviä, jotta tänä vuonna voitiin mennä minimikaavalla. Kevään tuleminen tiesi taas säpinää lapsen ulkovaatteissa. Viime syksynä käyttöön otettu haalari on edelleen passeli ja sen kanssa pärjätään hyvin päiväkodissa. Kuitenkin kotona pyöräillessä sekä myöskin loppukeväästä kun aamulla vielä tarvitsee takkia, mutta iltapäivällä pärjää parhaimmillaan t-paidassa on kaksiosainen puku enemmän tarpeen.

Lauantaina ennen vesirokon saapumista kävimme Reiman Tammiston Outletissä tekemässä hankintoja (pahoittelut etukäteen jo kaikille joiden lapset tartutimme tietämättämme tuon meidän metrisen biologisen aseemme kanssa). Pojan riekkuessa leikkipaikalla me vanhemmat valitsimme keväisen värisuoran vaatteita. Lapsi himoitsi punaista takkia, mutta tyytyi keltaiseen kun muistuttelimme, että kotoa löytyy yksi punainen takki.

Kuvat: Reima

Vankumattomassa Mini Rodini -leirissä tuo keltainen muistuttaa varmaan liiaksi viime vuotista Picoa, mutta me emme moisen muotoseikan antaneet häiritä. Takki sai kaverikseen ihanat smurffinsiniset kuorihousut. Päiväkotiin taas pääsevät vihreät kurahousut ja punaiset kurarukkaset. Tekniset vaatteethan eivät muuten kurrareita kaipaa, mutta päikkyarjessa ne helpottavat toimintaa. Varsinkin kun meidän 50-lukuisen kerrostalon kivijalan vanhaan liikehuoneistoon remontoitu päiväkotimme ei nyt ole tunnettu hyvistä kuivatustiloistaan.

Reiman uusi kavoitus on muuten reilusti niukempaa eli koot ovat nykyään jopa melkein kokoaan pienempää ja sovittelun jälkeen tuolle meidän jälkeläiselle, jolla pituutta on nyt noin 107 cm valittiin 122 cm ulkoiluhousut, koska 110 cm olivat jo lyhyet ja 116 cm kasvunvara näytti siltä, että syksyllä housut eivät olisi enää menneet. Leveyttä onneksi housuissa ei ole paljoa ja hyvä vyötärökuminauha ja henkselit tekivät vaatteesta jo nyt mukavan istuvat. Takista otimme koon 116 ja siinä näyttäisi olevan kasvunvaraa vielä sen verran, että takki tuurilla voi mennä jopa vuodenkin päästä. Takissa on irroitettava tikkiliivivuori eli takki menee hyvin kolme vuodenaikaa ja fleece- tai villakerroksen kanssa jopa nollakelissäkin.

Tänään oli minun vuoroni jäädä marsupilamimme kanssa kotiin potemaan ja sairastelun ratoksi päädyimme pojan kanssa nettishoppailemaan uusia paitoja. Jos Småfolkin kuosit uppoavat kannattaa käydä kipin kapin tykkäämässä Oulaava-verkkokaupan FB-sivuista ja napata alekooditalteen.

Kuvat: Oulaava

Poika valitsi itselleen punaisia autoja ja hassun värisiä leijonia keltaisella pohjalla. Kesää vasten vaaleapohjaiset pitkähihaiset tulevat tarpeeseen, koska pojan kesäuniformu tuntuu olevan polvihousut yhdistettynä pitkähihaiseen trikoopaitaan. Itse vähän yliannostin noiden retrokuosien kanssa pojan vauvavuotena, mutta Småfolk vetoaa mieheen ja poikaan. Ja kivoiltahan nuo kuosit taas näyttävät omaankin silmään. Småfolkin rinnalla myös Noshin kuosit ovat taas alkaneet miellyttää silmää, joten eiköhän myös jatkossakin pojan kaapissa kuoseja tulla näkemään. Ja keltainen selvästi tuntuu olevan nyt kovassa kurssissa äidin lisäksi myös pojalla.

Seuraavaksi pitäisi käydä läpi shortsit, mutta veikkaan, että tuo meidän kuikelo taitaa käyttää viimekesäksi ostettuja shortseja edelleen. Viime kesänähän lapsi käytti sitä edellisen kesän shortseja, koska jostain kumman syystähän ne poikien shortsit tuppaavat olemaan vähän lyhyitä housuja siinä missä tyttöjen shortseissa yleensä tarjolla on vähemmän kangasta kuin poikein alushousuissa.

 

2 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä liittyen Reiman muuttuneeseen mitoitukseen! Olisi tullut varmaan tilattua liian pientä tai liian nopeasti pieneksi jäävää, täytyypä miettiä uskaltaako tilata nettikaupasta vai pitääkö odottaa Suomen vierailua. Meillä 108-senttiselle on vielä koon 98 takki sopiva ja 126-senttisellä on käytössä kokojen 116 ja 122 takit. Housut onkin sitten toki kokoa-paria isompia.

  Täällä Keski-Euroopassa vaatteiden koot ilmoitetaan yleensä vuosissa (ehkä pienellä präntillä näkyy sentitkin) ja mä oon nyt siirtynyt ostamaan edellä mainituille kohta 3,5-vuotiaalle 8-vuotiaan kokoa ja tasan 6-vuotiaalle 10- tai 12-vuotiaan kokoa. En kyllä millään usko, että paikallisetkaan noita ikäkokoja pystyvät noudattamaan, ihme mitoitussysteemi.

  Ja vielä takaisin Reimaan, oletpas löytänyt kivoja värejä, oikein hauska setti!

  -nonni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ostettiin myös Lontoosta iso pino vaatteista kuusivuotiaan koossa. Nuo sentit on sentään vähän suuntaa antavampia.

   Poista

Jätä ihmeessä viestiä!