tiistai 4. helmikuuta 2014

Pisteestä pisteeseen

Viikot, jolloin pyöritän yksin arkemme oravanpyörää, ovat melkoista suorittamista. Aamulla sängystä ylös, vaatteet niskaan, päiväkodin kautta töihin. Päivällä työt tehdään kellon tikittäessä rinnalla ja illansuussa toistetaan aamuinen harjoitus toisessa järjestyksessä. Ja sama kuvio kiertää päivästä toiseen kun kiidän pisteestä pisteeseen.

Illansuussa kun minä lämmitin ruokaa lapsikin eteni pisteestä pisteeseen. Tai ainakin jotain sen suuntaista.

Puuhasivusta piti ottaa kuva jotta voidaan näyttää isälle. Samalla tuli ikuistettua jo kohti oikeaoppisempaa hiipivä kynäote ja vahvistus sille, että kyllä tuo lapsi on tainnut nyt kätisyytensä valita. Itseasissa luistelemassa tuolle tuli jo varmistus. Lapsen maila meni suoralta kädeltä oikealle puolelle vai vasenkätinen isä pelaakin leftillä kiitos kahdeksankymmentäluvun koululaitoksen, jossa vasureille ei oikein löytynyt pelivälineitä.

Pisteviivojen jäljennystehtävillä olemme saaneet tuon kohtalaisen jääräpäisemme lapsemme harjoittelemaan tarkempaa kynän käyttöä, koska kuvia katsellessa lapsi tuppaa unohtamaan liian kriittisyyden. Nyt minulla onkin printattuna pienen puuhakirjan tarpeitiin erilaisia puuhatehtäviä tulevaa lentoa silmälläpitäen. Jos vaikka nelituntinen vierähtäisi vähän helpommin samalla kun harjoitellaan kynän käyttöä, kirjaimia, muotoja ja muuta vastaavaa.

Puuhatehtävien suhteen ehtymätön aarreaitta on kotikoulua pitävien vanhempien sivustot. Niistä löytyy suunnilleen kaikkea maalta mereltä ja ilmasta, joka nyt vaan voi lapsia kiinnostaa. Samoilta sivuilta löytyy myös hyviä askarteluohjeita, joten kannattaa googletella jos tuntuu, että oma pää lyö tyhjää kädentaitoharrastusten suhteen. Nuo tehtävät tulevat ainakin näillä yhden vanhemman viikoilla siinäkin tarpeeseen, että niiden parissa lapsi jaksaa viihdyttää itseään hyvin samalla kun vanhempi hoitaa ruokaan liittyviä työvaiheita.

Huomiselle varastossa on saksien käyttöharjoituksia ja ehkä pakkasen taas kiristyessä päästään myös kokeilemaan luistimia. Tosin pakko myöntää, että itse olen nyt jotenkin niin väsynyt, että kiusaus pelkästään sohvalla makaamiselle on melkoisen suuri.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!