maanantai 3. helmikuuta 2014

Sohvasurfaajan kevätpipo

Yksinäinen ilta hotellihuoneessa, toinen kotisohvalla ja pätkä kolmannesta lapsen kanssa vietettynä tuotti tulokseksi uuden kevätpipon jälkeläiselle.

Langaksi valikoitui Novitan puuvillasekoite, koska inspiraatio käsityölle syntyi keskellä Kuopion kauppatoria ja materiaalit kävin ostamssa paikallisesta Sokoksesta. Lippapipon malli on enimmäkseen omasta päästä eli yhdistelin useampaa ohjetta keskenään. Itse pipo tehtiin vinosuunnikkaan muotoisesta kaitaleesta eli työn oikealla puolella kavensin rivin lopusta kaksi silmukkaa yhteen ja nurjalla puolella lisäsin rivin lopussa yhden. Vinosuunnikas ommeltiin (tai no minä virkkasin) lenkiksi ja toinen pää (minulla se jonka puolella värit vaihtuivat kiristettiin suppuun. Toiseen reunaan virkaattiin reunus ja lippa kiinteillä silmukoilla.

Käyttäjän mielestä pipo on tyhmä, koska siinä ei ole kuvaa leijonasta eikä Masi Pallopäästä, mutta kullä hän sitä voi kuulemma käyttää jos teen hänelle myös vihreän Masi Pallopää-pipon. Pipon tyyliin voisi sopia tupsu, mutta epäilen, että sitten pipo ei enää pysyisi niin hyvin päässä. Talvipipolla ainakin tupsu tuppaa painollaan vetämään vähän löysän aina oikealla toteutetun pipon pois päästä.

Tykästyin myös kovasti viistosti eteneviin riveihin ja mietin, että tuosta saiisi tehtyä vaikka pätkävärjätyllä langassa aika hauskan kaulurin eikä edes tarvitisi miettiä reunan siistimistä raitalankojen juoksujen vuoksi.

 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos ja loppukäyttäjäkin sen lopulta hyväksyi ja tänään piti päästä jo päiväkotiin tuo kypärämyssyn päälle kiskottuna.

      Poista

Jätä ihmeessä viestiä!