keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Näkijän tytär

Tartuin tämän viikon työmatkalukemisena Hesarin iPad-sovelluksen ilmaiseksi tarjoamaan Kristiina Vuoren Näkijän tyttäreen. Kirja on usein osunut silmiini kun olen matkalukemista suomen kielisenä itselleni etsinyt, mutta tähän asti kirja oli jäänyt aina hyllyyn, koska en voinut sietää sen kansikuvan angstisen ysäriteinin näköistä 1200-luvun sankaria.

Kuva: Tammi

Digitaalisena kirjana kansikuva ei päässyt ärsyttämään, mutta ärsytystä tarjosi senkin edestä Hesarin sovellus, joka ei tosiaankaan sovellu kirjojen lukemiseen. Tosin ehkä tässä kohtaa olisi vain kohteliasta todeta, että lahjakaakin suuhun ei sovi liikoja pällistellä.

Kirja oli nopealukuinen. Aloitin sen eilen aamulla ja vuorokautta myöhemmin se oli luettu vaikka välissä tein melko pitkän työpäivänkin. Kirjan kertoi tarinan Eirasta, 1200-luvulla eläneestä neidosta, jonka äiti kuoli synnytyksessä ja joka oli saanut alkunsa raiskauksesta. Isän puolelta Eira saa näkijän lahjan, joka ei kristinuskon vielä hapuillessaan jalansijaa Suomessa ollut tosiaankaan toivottu ominaisuus. Kirja oli kaikin puolin viihdyttävä ja nopealukuinen ja pidin kirjan kielestä. Vähän minua häiritsi Eiran Kaari Utrion keskushahmoilta lainattu punatukkainen ja ruipelo olemus, mutta muuten kirja ei jäänyt miksikään Utriokopioksi ja hahmona Eira oli huomattavasti vähemmän Mary Sue kuin Utrion naiset.

Vuorelta on tämän jälkeen ilmestynyt myös romaani Siipirikko ja kolmas romaani, Disa Hannuntytär, julkaistaan pian. Veikkaan, että nuokin tulee jossain vaiheessa luettua. Itseasiassa ne voisivat olla juuri täydellisiä kirjoja kesälomaan ja riippumattoon.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!