maanantai 7. huhtikuuta 2014

Arvaapa mitä?

Luin työmatkan aikana satuhieronnasta ja ajattelin että tuota voisi kokeilla meilläkin. Perinteisten satujen asemasta päätin kokeilla jotain sellaista, joka sopii ehkä paremmin tuolle meidän toiminnan miehelle.

Ennen iltapalaa hepulin äityessä jo melkoiseksi kysyin pojalta, että haluaako se oppia uuden pelin ja onneksi tyyppi halusi. Lattialla istuen aloin piirtää pojan selkään muotoja ja samalla arvuuttelin pojalle mitä kuvioita piirrän. Kävimme läpi muotoja, arkisia esineitä ja muita vastaavia. Poika vaati kuitenkin nopeasti lisää vastusta arvoituksiin ja halusi myös itse piirtää minun selkääni. Ehdimme käydä puolet Hait ja syvyyksien pedot -kirjan eläimistä läpi ja sen jälkeen piti ehdottaa uutta sääntöä. Ei enää merieläviä.

Lapsi on Oktonauttinsa katsonut, kirjansa lukenut ja Sea Lifensa tutkinut. Ja tuntuu olevan ilmiömäinen merieläintuntija. Kysely paljasti myös paljon muuta mitä emme olleet tienneet pojan tietävän. Arvoituksen "kuka kantaa hevosta silloin kun hevonen on väsynyt?" vastauksena ollut Peppi Pitkätossu tuli meille puskista. Päiväkodin oman kirjan viikon jälkipyykkinä paljastui kuitenkin, että lapsi tietää jos vaikka ja mitä Pepistä ja kumppaneista.

Itse silittely ja selkään piirtely kuitenkin toimivat lapsella kiukku ja hätäily hävisivät kokonaan ja lapsi innostui silittelyn lomassa kuuntelemaan arvoituksia ja vastaamaan niihin seikkaperäisesti. Tähän asti olin poikaa rauhoitellut silittelemällä unilaulun aikana, mutta nyt taidetaan ottaa tuo selkään piirtely ja arvuuttelu mukaan ohjelmaan. Silittelystä lapselle tuli hyvä mieli ja pakko myöntää, että minuakin kummasti rentoutti se kun poika piirteli sormellaan minun selkääni. Ehkä sitten seuraavaksi voidaan kokeilla niitä satujakin. Netistä löytyi googlettamalla valmiitakin tarinoita kerrottavaksi jos runosuoni ei aikuisella sattuisi sykkimään.

 

2 kommenttia:

  1. Mä testasin tänään tuota satuhierontaa pikkuisen ja vautsi! Sehän ihan oikeasti toimi :) Meillä oli tosi ihana, rauhallinen hetki ja lopulta poika keksi itsekin ekaa kertaa pienen tarinan. Tätä tullaan käyttämään jatkossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa :) pitää siis kokeilla satuja arvoitusten rinnalle.

      Poista

Jätä ihmeessä viestiä!