sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kausikortit tehokäyttöön

Eilen halusimme lähteä testaamaan uutta pyöräperäkärryä ja polkaisimme ensin Korkeasaareen ja sieltä vielä Sealifeen. Molempiin paikkoihin meiltä löytyy kausikortit, joten sponttaanit vierailut ovat helppoja ja jopa järkeviä toteuttaa. En tiedä tulisiko meidän vierailtua paikoissa näin usein ilman kausikortteja, mutta nyt ensimmäisen vuoden perusteella nuo ovat kyllä maksaneet itsensä takaisin. Tosin minun jonotuskärsimättömyydellä tuo Korkeasaari taisi maksaa itsensä takaisin jo pelkästään eilen kun päästiin kävelemään tappopitkän kassajonon ohi suoraan porteille.

Korkeasaaren kortti erääntyy kesäkuussa ja koska eläintarha on muuttanut hinnoittelua tulisi meidän nyt sitten jatkossa ostaa pojallekin kortti kun jatkossa neljävuotiaat ovat jo maksuvelvollisia. S-etuhinnalla koko kolmikon lippujen hinnaksi tulisi 96 euroa eli kortti maksaisi itsensä takaisin neljässä käynnissä. SeaLifeliput ostimme pojalle synttärilahjaksi eli elokuussa tulee niidenkin taru tiensä päähän. Hinnaltaan kausikorteilla SeaLifekin menee aika samoihin eli liput irtoaisivat 98 euron hintaan. Tosin viime syksynä kävi niin, että heti sen jälkeen kun olimme omat vuosilippumme ostaneet tuli vuosikorteista tarjous. Todennäköisesti siksi, että koulujen alettua lomasesonkilaiset katosivat ja sen jälkeen kausikortteja kannattaa taas mainostaa. Itsensä tuo kausari maksaa takaisin jo kolmen reissun jälkeen.

Nyt sitten pohdinnoissa onkin, että mitä tehdään korttien kanssa jatkossa. Tuolla samalla hinnalla esimerkiksi saisimme Snadistadiin yli neljävuotiaalle sarjalipuilla 15 käyntiä. Toisaalta emme ole ikinä käyneet Snadistadissa ja edellisestä visiitistä mihinkään sisäleikkipaikkaan on jo reilu vuosi. Snadistadi ei tosin muutenkaan oikein tarjoa mitään meille vanhemmille kun taas eläintarha ja akvaario tarjoavat meille kaikille puuhaa.

Meidän yllätykseksemme sekä Korkeasaari että Sealife ovat jaksaneet pitää pojan mielenkiintoa yllä vaikka paikka onkin jo tullut tutuksi. Eläimiä ja kaloja tutkitaan innolla ja nyt uutena on tullut myös se, että poika luetuttaa meillä vanhemmilla infokylttejä. Reissuilta tarttuu myös aina jotain uutta päähän vaikka eilen lapsella menikin sekaisin hauki ja haukka.

Pojan oma toive olisi, että pitäisimme Korkeasaaren liput ja todennäköisesti ne maksaisivat itsensä takaisin jo kesän mittaan. Sealifen kohtaloa ehditään sitten miettiä jatkossakin. Tosin sillä välin taidetaan myös käydä nauttimassa kaupungin tarjoamasta ilmaisesta eläinten kohtaamisesta ja poljetaan Haltialaan katsomaan karitsoja.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!