sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Pari vuosikymmentä

Perjantaina odottaessani miestä kotiin työmatkalta jumituin television eteen katsomaan Bodyguardia. Siinä sohvalla maatessani tosin heräsin ihmettelemään, että miten ihmeessä elokuvan miespääosassa nähtyä Kevin Costneria on voitu pitää millään mittapuulla seksisymbolina. Tyyppihän näytti aivan kaikkien ysäriantisankarien perikuvalta eli Al Bundylta. Kuulin jopa televisiota katsoessani Peggy Bundyn ajatuksen siitä, miten keski-ikäistyessään miehen takapuoli siirtyy mahaksi. Ja kun googlailu vielä paljasti, että mieshän oli tuohon aikaan hyvin alle 40 ikävuoden eli tässä kohtaa ei voi edes ajatella, että olisin liian nuori.

Tosin olihan tuo 90-luku muutenkin tyylillisesti oma ajanjaksonsa. Kun katsoo omia yläasteen luokkakuvia, rippikuvia ja muita niin luoja sitä näytettiin naurettavan vanhoilta. Raikkaus ja nuoruus ei varsinaisesti tainneet olla valttia noihin aikoihin. Tosin kyllä ysäri on myös minuun jättänyt jälkeni. Ehkä vähän turhankin hyvin. Sydämeni sykkii grungetyylille, iso osa lempimusiikistani on tehtyä 90-luvulla, kuten myös monet lempielokuvani. Ja kyllä tämän päiväisessä lookissakin on ysäriä enemmän kuin laki sallii.

Objectin neuletakki huuteli nimeäni perjantaina rekistä ja tämä on kyllä ehdotona turvavaate. Pitkä, pehmeä ja lämpöinen. Siinä kelpasi käpertyä sohvannurkkaan lukemaan minun ysärini merkittävintä kirjasarjaa. Belgarion oli ensimmäinen suuri kosketukseni fantasiakirjallisuuteen ja samalla lämmöllä luin Eddingsin seuraavatkin kirjasarjat. Sormus peukalossa on ehtaa ysäriä, synttärilahja kummitädiltä ja kaulassa killuu uuden tulemisen tehnyt Kalevala Korun Tintti, joka löytyi aamulla paketista. Mies oli tovin joutunut metsästämään, mutta lopulta koru löytyi Salosta. Voisi siis kuvitella, että en tainnut olla tänä äitienpäivänä ainoa jonka kaulassa killuu aikamatka ysärille.

Mutta nyt takaisin kirjan pariin. Seuraavaksi vain pitäisi päättää, että kuinka monta kirjaa nappaan mökkihyllystä matkaani. Eddingstuotantonihan häädettiin jo vuosia sitten mökkihyllyyn kun kotona kirjahylly alkoi pullistella liitoksistaan. Ainakin loput Belgarionit, mutta pitäisiköhän sitä lukea myös Malloreanit nyt vai odottaa kesälomaa.

 

2 kommenttia:

  1. Mulla jäi pari vuotta sitten Polgaran uusintaluku puolitiehen, voiskin lukea sen loppuun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on Polgarakin mökin hyllyssä, mutta se jotenkin meni jo itsensä toistamiseksi. Tosin sehän on Eddingsin hyvä puoli, että se kirjoittaa aina saman tarinan uudestaan muutenkin.

      Poista

Jätä ihmeessä viestiä!