sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kotiseutumatkailua

Helsingin yksi parhaita puolia lapsiperheiden kannalta on tiheä ja yleensä varsin laadukas leikkipuistoverkosto. Meidän harmiksi tuo oma lähipuistomme on kyllö ankeista ankein, mutta onneksi vapaapäivinä on aikaa reissata.

Tänään pakattiin eväät reppuun. Kaivettiin fillari pyöräkellarista ja lähdettiin kääpiöoidipuksen lempicombolla puistoilemaan. Kohteeksi oli valittu Leikkipuisto Trumpetti Kannelmäessä.


Pojan päiväkotiryhmän kevätretki suuntautui Trumpettiin ja siitä asti poika oli puhunut, että pitää päästä uudelleen pian tuohon mahtavaan puistoon leikkimään. Puisto oli kyllä ilahduttava poikkeus valikoimaltaan. Putkiliukumäen lisäksi turvasora-alueelta löytyi keinuja ja karuselleja, pienemmille lapsille oli oma alueensa, josts myös löytyi hiekkalaatikko. Alueella on myös kahluuallas, jossa toisin kuin lähipuistossamme oli selkeät laidat. Puiston toimintoja rajaamaan muovatut jättikäärmeetkin olivat kovin mukavat.

Leikkipuistoalueen vierestä löytyi skeittiparkki sekä kaksi vaijerikeinua ja hiekkakenttä maaleineen. Vieressä kulkevan Mätäjoen rannatkin olivat nimestään huolimatta oikein symppikset. Eli tällä kokemuksella Kannelmäkeen kannattaa suunnata toistekin. Puistoon pääsee myös helposti julkisilla eli sekö juna että bussit kulkevat pienen kävelymatkan päästä.

Jälkeläinen tilasi jo uuden reissun Trumpettiin. Tavoilleen poikkeuksellisesti Oidipus myös ilmaisi toiveen isänsä saapumisesta paikalle. Onneksi huomenna lomakammassa on enää kymmenen piikkiä eli pian alkaa meidän perheessä puistoissa kiertelyn aikakausi. Pitäneekin tutustua taas kaupungin nettisivuilla sopiviin vierailukohteisiin.

2 kommenttia:

  1. Näyttää huiman kivalta paikalta! Itsekin odotan innolla, että pääsisi tekemään jotain lasten kanssa... Viikko lomaan enää jäljellä täällä :) Ihanaa kesäkuun alkua!

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!