perjantai 27. kesäkuuta 2014

Liikennesäännöt - teoria ja käytäntö

Lähileikkipuiston sepelikenttien alkaessa ahdistaa päätettiin lähteä kaveriperheiden kanssa retkelle Lasten Liikennekaupunkiin. Liikennekaupunki järjestää kesällä arkisin muuten ohjattua toimintaa 2009 syntyneille ja sitä vanhemmille. Perjantaisin kuitenkin on perhepäivä, jolloin nämä pienemmätkin pääsevät opettelemaan liikennesääntöjä.

Perhepäivän idea on se, että vanhemmat opettelevat lasten kanssa yhdessä oikeita tapoja kulkea ja meillä olikin pojan kanssa oikein hauskaa kun muisteltiin suuntamerkin antamista ja väistämissääntöjä. Pojalla on liikennesäännöistä ollutkin jo jonkunmoinen käry, koska aktiivipotkupyöräilijän kanssa oli pakko tehdä selväksi risteyskäyttäytyminen jo viime kesänä ja myös omalla kaistalla pysymistä ollaan harjoiteltu ahkerasti, ettei poika eksy fillarilla tai scootilla pyöräilijöiden jalkoihin.

Vähän vaan tuntuu nyt jälkikäteen turhauttavalta tuo sääntöjen opettelu. Koska hetki kun olimme päässeet bussista omalla pysäkillä pois pääsimme toteamaan pojan kanssa, että liikennesäännöt, varsinkin suojatien osalta eivät tosiaankaan toimi ja fiksu pysähtyy aina. Tänään vielä kohdalle osui erittäin kiusallinen suojatiekohtaus. Toisesta suunnasta tullut auto pysähti antamaan meille jo tietä kun vastaan ajanut kuljetusliikkeen auto paahtoi suoraan suojatiestä yli.

Tuo kyseinen risteys on inhottava ja olemme aina pojalle terottaneet, että siinä ei ikinä saa luottaa, että auto pysähtyy. Onneksi myös potkulaudalla liikkuva poika oli minulla tiukassa otteessa, koska lapselle se pysähtynyt auto antaa jo luvan lähteä ylittämään. Hötäkässä en ehtinyt saada rekisterinumeroa ylös, mutta firman nimi jäi päähän ja äsken naputtelinkin tiukkasanaisen palautteen kuljetusfirmalle. Ymmärtäväisen oloinen yrittäjä vastasi viestiin heti eli siitä sentään firmalle voi antaa pisteitä. Toivon, että yrityksessä tosiaan käydään läpi sitä miten suojatien kohdalla toimitaan. Ei varsinaisesti ole firmalle hyvää pr-työtä, jos ajelee suojatiellä ilman huolta muista kulkijoista.

1 kommentti:

  1. Hei kiitos tästä, kurkkasin paikan nettisivuilta, että perhepäivä on myös sunnuntaisin. Ajattelimme suunnata sinne heti huomenna.

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!