torstai 25. syyskuuta 2014

Suunsoiton alkeet

Kauppamatkalla ostetun Lego Chima -lehden takakannesta bongasimme mainoksen Lego TV -sovelluksesta ja latasimme sen heti tabletille, koska Legon Star Wars animaatiot oli todettu toimivaksi ratkaisuksi pienen Star Wars -fanin kiinnostusta tyydyttämään.


Sovelluksesta lapsi bongasi heti Ninjagon, joka oli tullut tutuksi paitsi Legoina myös päiväkodin isompien lasten kertomuksina. Ensimmäiset jaksot jopa vaikuttivat ihan toimivalta pienelle ninjaintoilijalle, mutta tänään puhelinpalaverissa miehen kanssa päätimme, että nyt Ninjago menee jäähylle.

Ongelma ei niinkään ollut tarinan heppoinen juoni tai sarjan mahdollinen väkivaltaisuus vaan luokattoman huonosti kirjoitettu dialogi. Siinä missä Star Warsit olivat vain hölmösti kieli poskessa kirjoitettu on Ninjago vain epäkohtelias. Parhaimmillaan lastenohjelmassa on hyväkin opettaa pitämään puolensa, mutta Ninjagossa lapsi lähinnä vain oppii naurettavaa teinimäistä suunsoittoa, joka kyllä löytyy sitten teineiltä ihan myötäsyntyisesti. Ei sitä tarvitse telkkarissa erikseen opettaa. Varsinkin kun lapsen päähään tuntuu tarttuvan kaikki mahdolliset one-linerit, joita TV-ohjelmiin ja elokuviin kätketään.

Sinäänsä surkeaa, että animaatioita tehtailevat tahot ovat turhan pihalla siitä mitä lapset kaipaavat. Ninjat, supersankarit ja seikkailutarinat vetoavat jo nelivuotiaaseenkin, mutta tarjolla ei vain ole laadukasta sarjoja katsottavaksi. Lohikäärmeratsastajat ovat toki jees, Oktonautit jatkavat edelleen voittokulkuaan, osa Turtlesjaksoistakin toimii, mutta esim. Ninjagostakin olisi saanut tehtyä todella kivan sarjan jos käsikirjoitus olisi edes hieman asiallisempi.

2 kommenttia:

  1. Ootteko tutustuneet Legon tuote-esitteen tarjoamaan lisättyyn todellisuuteen? 3,5-vuotiaista se on hieno... Kuten toki myös Lego-pelit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä olla tutustuttu. Pitääkin perehtyä asiaan ensitilassa :)

      Poista

Jätä ihmeessä viestiä!