torstai 11. joulukuuta 2014

Erilainen lelujoulukalenteri

Instagramseuraajat ovat varmasti jo päässeetkin jyvälle meidän tämän vuoden joulukalenteristamme. Tai no yhdestä niistä. Viime vuonna työkaverini lanseerasi lapsilleen dinojoulukalenterin ja tänä vuonna minä varastin idean. Tunnettu tosiasiahan kuitenkin on se, että minkä nuorena varastaa niin sen vanhana omistaa ja ideoiden kohdallahan tämä on jopa ehkä melkein suotavaa niin kauan kun ei kenenkään elantoa pöllitä.


Dinosaurukset siirtyvät mystisesti yön aikana uusiin asemiin. Viime yönä treenattiin ensiaputaitoja ja aikaisemmin on pelattu pelejä, käyty keikalla ja hurjasteltu kauko-ohjattavalla. Tähän asti kaikki oheissälä on kaivettu lelulaatikon tai meidän vanhempien varastojen uumenista ja tämä vähän erilainen lelukalenteri on lisännyt valtavasti lapsen itsenäistä leikkiä kun lapsi kehittelee meidän vanhempienme viritelmiä eteenpäin.

Myös askartelupuuhat on tullut valmisteluissa minulle tutuksi ja huomenna laitan ohjeen itsetehtyihin dinonmuniin, jonka sisälle sai piilotettua hyvin tuollaisen pienemmän muovidinon.

Tätä joulukalenteria voin kyllä hyvin suositella jokaiselle, joka haluaa toteuttaa lelukalenterin ilman tavaramäärän kasvatusta. Tunnisteella dinojoulukalenteri löytää Instagramista sekä minun että työkaverini tämän vuoden kalenteriluukut. Lisäksi googlailemalla dinovemberistä löytää alkuperäisistä dinoseikkailijoista tietoa.

Jos taas haluaa turvautua lelukalentereissa kaupallisempaan vaihtoehtoon suosittelisin lämpimästi Lego City-kalenteria. Meillähän (noloa kyllä) löytyy sekä City että Star Wars -kalenterit koska me vanhemmat ostimme jälkimäisen ja ensin mainitun toi tuliaisena kummisetä. Star Wars-kalenterissa korkeammalla hinnalla saa kyllä muutamia tyylikköisi minifiguja, mutta muuten luukuista tulevat minialukset menevät minusta vähän Legokrääsän puolelle. Cityn kalenterista sen sijaan tulee loistavia paloja ja niistä muodostuvalla kokonaisuudella on jo nyt saatu hyvät leikit pystyyn. Mutta joo, ensi vuonna kyllä jätetään Star Wars väliin. Vuosi sitten se oli minun ja miehen joulukalenterina ja silloinkin petyttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!