sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Mitä tehdään, minne mennään

Tänään nostettiin iltateellä pöydälle muutakin kuin Dr Who-mukit. Nimittäin kaksi iPadia ja kunnianhimoiset kesälomasuunnitelmat.

Olin jo keksinyt hyvän pyöräreitin, mutta se romuttui siihen havaintoon, että Ahvenanmaalla ei enää toimikaan yksi pyörälautta (ja vasta minä sillä 13 vuotta sitten matkustin). Jotenkin sen jälkeen ei vaan saatu hyvää suunnitelmaa aikaiseksi kunnes tänään keksittiin, että mehän voidaan toteuttaa reitti soveltaen toisin päin ja sitten tuosta tulikin ihan näppärä.

Eli ensin Ruotsinlaivalla yli Turusta Maarianhaminaan. Sitten ainakin yksi yö Maarianhaminassa. Seuraavana päivänä voisi miettiä joko jonkun pienen päiväretken tekoa ja yöpymistä Maarianhaminassa tai sitten suuntaamista länteen ja sieltä jonkun yösijan etsimistä. Kolmantena päivänä pitäisi kuitenkin hoitaa itsensä Sundiin Kastelholman ja Bomarsundin kautta ja neljäntenä lautoilla Kustaviin ja sieltä sitten varmaankin appivanhempien mökille jos ei kilpailevia tarjouksia tule. Viimeisenä päivänä sitten urakoidaan viime kesänä kokeiltu Naantali-Taivassalo toiseen suuntaan ja siihen päälle vielä parikymmentä kilometriä Turkuun. Tosin uhkasin jo miehelle, että jos mulla loppuu puhti kesken jätän fillarin Raisoon ja köröttelen bussilla äidin luokse ja haen pyörän seuraavana päivänä.

Eli tuo nyt olisi nyt viiden päivän reissu. Jos tuolle kakkospäivälle ei keksitä mitään järkevää niin sitten neljän päivän reissu. Jos lähdettäisiin liikkeelle sunnuntaina kun miehellä alkaa loma eli siirryttäisiin lauantaina Turkuun ja sunnuntaiaamuna lähdettäisiin aamulaivalla niin takaisin Turussa oltaisiin keskiviikkona tai torstaina. Yösijavarausten ja laivalippujen lisäksi reissu ei onneksi nyt vaadi juurikaan muita hankintoja. Peräkärry hommattiin jo viime kesänä ja koska tarkoitus on yöpyä ihan kiinteissä asumuksissa niin retkeilykamojakaan ei niin tarvita. Retkikeitintä ollaan kyllä mietitty kun sillä saisi kokattua muutenkin retkillä epämääräistä, mutta ravitsevaa purtavaa eikä oltaisi aina munkkipossuruokavaliolla kahviloiden armoilla. Niin joo ja ollaanhan me kumpikin uusia pyöriä ostamassa. Viime kesän reissun kokemuksella tällainen voisi olla hyvä, ei se vesisadekaan niin haittaisi.


Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!