sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Hiljainen reissu Tukholmaan

Torstaina karkasin töistä heti kun liukumat vaan sallivat ja kiiruhdin Viikkarin terminaalille tapaamaan reissuseurueemme muita osapuolia. Lähdimme risteilylle kolmen aikuisen ja kolmen lapsen voimin, joten tiedossa reissu lasten ehdoilla.

Menomatkalla nuo kolmevuotiaat hoitivat pitkälti itsensä viihdyttämisen. Leikkihuone, Ville Viikinki ja pikkuautot olivat selvästi pienille miehille sopivaa.


Aikaisemmat risteilymme olemme tehneet koulujen lomasesongin aikaan ja poika oli loppupeleissä vähän pettynyt siitä, että tällä kertaa päässyt Ville Vikingin kanssa discoon tanssimaan. Viime jouluin jääkausidisco Villen ja Sid-laiskiaisen kanssa on ollut yksi kestosuosikkijutuosta.

Muuten tuolla laivalla oli kyllä hiljaista. Torstai-iltana Suomesta ei mainittavia bileporukoita lähtenyt ja perjantaina Ruotsista laiva kyllä pakkautui kohtuu täyteen, mutta suurin seurue taisi nimittäin olla joku paikallinen kuurojen liiton porukka. Meidän porukalla reissu tosin kiersi lähinnä leikkihuoneen, ravintolan sekä hytin pyhää kolmiyhteyttä. Pojan nukkuessa me vanhemmat lähinnä vain lojuttiin sängyissämme ja luettiin kirjoja. Reissulla sainkin luettua alusta loppuun David Nichollsin Kaikki peliinin.

Aamulla lähdimme laivalta heti sen saavuttua satamaan ja olimmekin Skanssenin porteilla jo suunnilleen yhdeltätoista.


Skanssen oli aivan paras matkakohde tällaiselle lyhyellee visiitille. Eläimiä, entisten aikojen miljöötä ja hauskoja leikkipaikkoja sisältävä alue oli oikea lapsiperheen paratiisi. Tosin meillä jäi varmaan reilu puolet alueesta koluamatta, koska kahden aikaan jouduimme toteamaan pienten miesten olevan ihan tsippejä, koko porukan nälkäisiä ja että varmaankin olisi syytä lähteä kävelemään jos mielitään kävellä takaisin laivalle.


Pienten ihmisten raati äänesti Skanssenin parhaaksi kohteeksi uuden lasten eläintarhan ja siellä olleen käärmeliukumäkikukkulan. Jos niistä olisi kiinni olisimme varmaan vieläkin siellä peppumäkeä laskemassa. Ensi kesälle olemme suunnitelleet pidempää reissua Tukholmaan pyöräretkemme yhteyteen ja silloin pitää kyllä varata Skanssenille kokonainen oma päivä.

Ja pari päivää muulle kaupungille.


Tukholma on yksi lempi kohteitamme ja parasta siinä on kyllä se, että reissuun saa yhdistettyä helposti elementtejä sekä lapsen että vanhempien makuun. Risteilyt eivät nyt varsinaisesti vastaa minun ja miehen käsitystä hyvästä matkustamisesta, mutta lapsen kanssa ne ovat ihan kivoja ja illoiksi kun varaa riittävästi luettavaa ja herkkuja hyttiin niin se on jopa ihan rentouttavaa. Tukholma taas kaupunkina tarjoaa nähtävää koko porukalle. Ja kivointa on saada pieniä irtiottoja arjesta.

Nyt pitäisi taas sitten palata arkeen. Ensi viikolla työt alkaa puskea kunnolla päälle. Täytyy vaan toivoa, että saisin tämän äänen kulkemaan ja flunssan nitistettyä. Nyt on olo vähän ankea kun pää on täynnä räkää ja ääntä ei lähde juuri laisinkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!