maanantai 2. syyskuuta 2013

Leipoksia

Poika on innokas kokkaaja ja viikonlopun suosikkileikki olikin jälleen kerran erilaiset kokkausleikit. Lukuisien mielikuvituskakkujen jälkeen poika tuli kysymään, että leivotaanko leipoksia ja niitähän sitten piti tehdä.


Leipokset eli muffinit syntyvät helpolla reseptillä. Ei mitään vaahdotuksia, sulatuksia tai vastaavia. Sotketaan vaan kuivat aineet ja nopeasti käännellään nesteet sekaan. Makua antamaan lykätään milloin mitäkin. Tällä kertaa maku tuli mustikoista ja paistamisen jälkeen päälle valutellusts kinuskikastikkeesta. Ensi kerralla voitaisiin laittaa vaikka omenoita ja kanelia.

Idioottivarmat muffinit (6 kpl)

1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl fariinisokeria/kaakaojauhetta/mitä nyt kaapin perältä löytyy
Jotain sattumaksi kelpaavaa about desin verran

0,25 dl maitoa/vettä
1 kananmuna
0,5 dl öljyä

Kuivat aineet sekaisiin, käännellään nopeasti nesteet sekaan ja kipataan satsi muffinivuokiin. Uuniin 200 astetta ja suunnilleen varttia myöhemmin leipokset on valmiit.

6 kommenttia:

  1. Idioottivarmat muffinit kuulostaa hyviltä! Vaikka muuten olenkin aika ok keittiössä niin muffineista tulee aina pannukakkuja :(

    http://www.lily.fi/blogit/deconfessions

    VastaaPoista
  2. Pitää kokeilla joku kerta - helppous on se avainsana ;) Näyttävät juuri niin ihanilta, kuin varmasti ovatkit, etenkin tuo kinuski nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimivat yllättävän hyvin myös pari päivää jääkaapissa hengattuaan.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Mä ajattelin että seuraavaksi voisi kokeilla puolukkaa ja kinuskia.

      Poista

Jätä ihmeessä viestiä!