torstai 20. helmikuuta 2014

Pyörä perheen pienimmälle

Sinnikkäästä mittailusta huolimatta perheen seuraava polkupyörä ei siltikään saapunut miehelle. Lontoonreissulla pistäydyimme Evans Cyclesin liikkeeseen tarkistamaan alennuksessa olevia pyöräilykamoja ja sillä välin kun mies penkoi varusteita iski pienempi mies silmänsä polkupyörään.

Viime vuoden mallia oleva Saracen Bolt kiinnitti lapsen huomiota punaisella värillään ja se sai jo lapsen vakuuttumaan, että pyörä olisi hänelle täydellinen. Me vanhemmat kiinnitettiin huomiota hyvännäköiseen runkogeometriaan, polkimien, satulan ja ohjaustangon aidosti lapsille suunniteltuun mitoitukseen sekä käsijarruihin. 16-tuumainen fillari on nyt pojalle vielä sillä rajalla, että onko pyörä iso, mutta pienempi koko olisi taas ollut liian pieni. Boonusta pyörä sai vielä siitä, että alkujaankin maltillinen hinta oli vanhassa mallissa laskettu vielä matalammaksi.

Lapsi näki itsän pyörän selkään sovitellessaan jo kiitämässä pitkin Lontoon puistoja (me vanhemmat olisimme kuulemma voineet vuokrata katupyörät) ja jouduimme aika pitkään selvittämään lapselle, että pyörää ei voida osta heti siinä ja nyt. Onneksi lapselle kelpasi lopulta se, että pyörä tulee perässä postissa ja kotiin päästyämme kävimmekin näpyttelemässä Evansin verkkokaupassa tilauksen. Nyt pyörä on ollut jo pari päivää DHL:n kyydissä tulossa kohti Suomea ja lapsi laskee jo minuutteja ja käy ihailemassa viidesti illassa tietokoneelta pyörän kuvaa.

Tänäänhän Helsinkiin satoi jälleen lunta, joten saa nähdä miten kevät tästä etenee, mutta polte polkemaan pojalla ainakin on suuri. Kuulemma apupyöriä ei saa kiinnittää ja hän opettelee polkemaan itse ihan kuten Kaapokin teki. Taitaa myös siis vanhemmat saada hyvää liikuntaa kun kuljetaan perässä. Potkupyörällähän tuo lapsi vetää ihan prona, mutta perinteisesti kun komboon on lisätty polkimet on ohjaus kärsinyt. Onneksi tuossa pyörässä on käsijarrut, joten jarrutus on helppo opettaa kun potkupyörässäkin käsijarrua on tullut käytettyä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!