perjantai 21. helmikuuta 2014

Ympäristörikos 2.0

Kuusi vuotta siihen nyt sitten meni. Siis siihen, että saimme vaihdettua ympäristörikoksen paremmin tarpeisiimme vastavaan menopeliin. Eli kaiken järjen mukaan jotta saataisiin vaihtoväli jatkossa pidettyä sellaisena ettei autolle käy kuin Doc Hudsonille nyt pitäisi alkaa suunnitella uuden auton ostamista.

Kaksi visiittiä pääkaupunkiseudun autokauppoihin oli riittävästi ja nyt meille sitten muutti loimaalainen löytölapsi. Kuulemma sitä ei saa kutsua Ympäristörikokseksi ja auton muotokielestä tullut nimi, Suppo, ei myöskään herättänyt varauksetonta suosiota. Mutta kyllä sillä nyt kelpaa ajella ja tämän kokemuksen perusteella perheenme suosittelee lämpimästi Loimaata, jos tuntuu, että haluaa shoppailla itselleen peltilehmiä.

Jos taas haluaa mennä shoppailemaan oikeastaan mitä tahansa muuta kannattaa suunnata ostoskeskukseen Suomen pelatessa lätkää. Enpä muista, että olisin koskaan neljän aikaan nähnyt Sellon parkkihallia noin tyhjänä. Tosin ainakin siellä kaupoilla oli vähemmän ihmisiä todistamassa kun lapsi otti henkisen romahduksen Lindexissä väittäessään että hänellä ei ainakaan ole vessahätä. Olen itseasiassa kohtalaisen varma, että sanan kusipää on keksinyt jo vanhempi, jonka uhmaikäinen ihmisperkele vakuuttaa sinnikkäästi, että sillä ei ole vessahätä. Lopulta kun lapsi saatiin vessaan, sujui loppureissu paljon paremmissa merkeissä ja lapsi itsekin totesi iloisesti, että taisikin olla vessahätä.

Tosin nyt epätoivoiset vanhemmat täällä kyselevät, että mistä ihmeestä nyt tuulee kun tuolle lapselle piti jo ostaa koon 122 housuja? Eihän sillä mittaa ole kuin vajaat 110 senttiä, mutta ilmeisesti kaikki pituus on jaloissa kun 110 senttise housut nousevat jo puoleensääreen. Mittavertailuissa 116 ei kuitenkaan juuri ollut pidempi kuin 110. Nyt seuraavaksi pitäisi löytää lapselle ulkoiluhousut ja hirvittää valmiiksi. Aikaisemmin suosimaanne Polarn o. pyret ei nyt ainakaan toimi. Lapsi parka hukkuisi leveydestä koon 116 housuihin ja luultavasti niistäkin vilkkuisi jo syksyllä nilkat, koska viimeeksi ostetut 104 jäivät pieneksi jo alkusyksystä pituutensa puolesta. Miten mahtaa olla Molon tai KappAhlin mitoitus?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!