lauantai 22. helmikuuta 2014

Sormet mullassa

Siitä asti kun viime syksynä kävimme nostamassa perunoita naapureidemme palstalta on lapsi suunnitellut miten seuraavalla kerralla mekin kasvatetaan asioita. Tänään sitten tartuttiinkin tuumasta toimeen ja laitoimme tulevan sesongin chilit itämään ja samalla kokeilemme myös basilikaa, jotta mies pääsee kunnolla testaamaan joululahjaksi saamaansa kasvivaloa.

Oppimateriaalina viherpeukalouteen lapsi on lukenut Maisaa ja katson Samua ja Sallaa. Vähän tyyppiä huolestutti, että kasvavatko kasvit liian suuriksi meidän kotiimme, mutta onnistuimme lopulta vakuuttamaan lapsen, että jos niin näyttää käyvän ehdimme varmasti ne rehut pihalle roudaamaan. Saa nyt nähdä saadaanko sieltä edes mitään itämään vai potivatko siemenet jo heti kättelyssä hukkumiskuoleman.

Nyt purkit ovat jääkaapin päällä lämpimässä muhimassa ja veikkaan, että niitä käydään silmä kovana kyttäämässä. Varsinkin kun näyttää uhkaavasti siltä, että siementen itäminen ja pesukoneen luukun läpi pyykkien ihailu tulevat kumpikin kuulumaan ensi viikon ohjelmaan. Nukkumaan tänään kannettiin yksi kohtalaisen kuuma tyyppi, jolla kasvot ja rintakehä olivat pahaenteisten näppylöiden peitossa. Se päiväkotia piirittänyy vesirokko taisi sittenkin löytää meille. Ja nyt tässä myös sitten päästään näkemään se, että olenko minä vesirokon aikanaan oireettomasti potenut vai vieläkö arvonnassa voi lykästää...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!