sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Se tunne keväällä

Ultra Bra lauloi takavuosina, että kaikkihan tietävät sen tunteen kun talven jälkeen laittaa lenkkitossut ensi kerran jalkaan. Tänään oli se kevään ensimmäinen päivä vaikka lenkkarit olivatkin jalassa jo aikaisemminkin käyneet. Lenkkarit jalassa nimittäin tänään lähdettiin ekalle koko perheen pyörälenkille.

Suunnaksi valittiin Korkeasaari ja menomatkalla navakka myötätuuli kuljetti meidät melkein kahdenkympin keskinopeudella perille vaikka reitti onkin harvinaisen perseestä Teollisuuskadun ja Kulosaaren sillan ansiosta. Kotimatka menikin sitten paljon tuskaisemmin vastatuleen puskiessa Kulosaaren sillalla kohdattujen autojen pölläyttämän pölypilven jäljiltä hiekkaa hampaiden välissa narskutellessa. Pyöräily on kyllä edelleen parasta mitä ihminen voi tehdä housut jalassa. Tuntuu, että kaikki viime viikkojen huolet ja stressiniaiheuttajat jäivät kyydistä ja nyt on pää mukavan tyhjä. Tyhjän pään lisäksi tosin ilona myös on kipeä takapuoli. Pienenä kun ängin veljen syliin se väitti takapuoltani luisevaksi. Jotenkin kuvittelisi, että nykyisellä elopainolla luiseva persus ei enää olisi ongelma, mutta tällä hetkellä olen kiusallisen tietoinen siitä, että minulla on luita siellä lihaksen ja läskin uumenissa.

Keväinen Korkeasaarikin oli ihana. Eläimiä sai katsella kaikessa rauhassa ja myös sellaiset eläimet, joita ei normaalisti näy olivat esillä. Kuvan emut olivat pitkät pätkät aidanvieressä esiintymässä ja ne on kyllä outoja eläimiä. Kissalaaksossa näimme ilveksen, villikissan ja lumileopardin liikkeessä ja leijonat sekä tiikerin vetämässä hirsiä.

Puolivaloillahan tuo eläintarha vielä toimii, mutta koska tällä kertaa ei tarvinnut käyttää aikaa kahvitteluun eikä karhulinnan viereisen leikkipaikan katsastamiseen ehdimme tällä kertaa kiertämään myös sisätilat. Mateiljat eivät kyllä ole pätkääkään minun juttuni, mutta jälkeläinen nyt arvatenkin oli ihan liekeissä.

Seuraavan kerran saari kutsuu meitä varmasti pääsiäisenä. Kausikorttimme ovat kesäkuuhun asti voimassa ja vaikka ne ovatkin jo maksaneet itsensä takaisin niin eiköhän tässä parin seuraavan kuukauden aikana vielä muutama visiitti ehditä tekemään. Varsinkin kun tuo on ihan näppärän mittaisen pyörämatkan päässä vaikka reitti ei nyt kaikilta osin niin optimaalinen olekaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!