keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Arjen pikaruokaa

Jatkoin kuitenkin töissä hyväksi havaitsemaani lahopäälinjaa ja unohdin eilen laittaa makaronilaatikon uuniin. Tai no unohdin myös laittaa sen uunivuokaan joten työpöydän ääressä kuitteja selvittäessä minulle valkeni karusti se, että eihän meillä ole mitään ruokaa kotona odottamassa. Samalla muistin, että kuiva-ainalaatikossa oli torillalettuja ja jääkaapissa oli rehuja, joten päätin inspiroitua Oi mutsi mutsin tontilla pari päivää sitten nähdyistä falafelrullista.

Soitin miehelle ja ilmoitin, että haen pullat ja niiden kaveriksi halloumia kotimatkalla. Kuvittelin vain pistäytyväni kotimme vieressä olevaan K-Supermarkettiin ja valuvani viimeiset 200 metriä kotiin. K-kauppias tosin suuressa viisaudessaan ei päättänyt mokomia valmispulleroita tarjota, joten sotkin nälkäkiukun siivittämänä Alepaan kuulemaan, että eivät hekään enää myy falafeleja. Onneksi kodin kulmalla oleva pikkukauppa tuli hätiin ja falafelit saatiin.

Rulla oli herkullinen. Itse olisin kaivannut jotain chilisoosia tuomaan vähän potkua ruokaan ja Findusin falafelitkaan eivät olleet paras mahdollinen valmisratkaisu. Pitänee alkaa jemmiä pakastimessa aina hätävaratarpeisiin jotain rapsakampaa laatua, koska falafelit ovat meidän perheessä aivan ykköseines niihin hetkiin kun jotain ruokaa pitää saada nopeasti.

Pakko myöntää, että olin kyllä vähän järkyttynyt kauppojen falafelittömyydestä. Jotenkin kuvittelisi, että kun vieressä on jättikokoinen Prisma niin varsinkin tuo K-Super haluaisi tarjoata vähän monipuolisempaa vlaikoimaa, mutta tuntuu, että Kesko pelaa tuon kaupan kanssa kyllä S-Ryhmän pussiin. Haavemaailmassa toki kävisimme ostamassa kaiken ruoan pienestä itsenäisten tuottajien pyörittämästä ruokakaupasta, mutta tässä ruuhkavuosiruletissa toivotimme ilolla K-kaupan tasapainottamaan kilpailua. Isosta koosta ja näennäisen isosta valikoimasta huolimatta K-kaupasta useimmin kävellään ulos kädet tyhjinä. Sieltä ei tunnu löytyvän luomulihaa, ei meidän säännöllisesti tarvitsemaa kalkkunajauhelihaa, ei juuri mitään 100 % rukiista leivottua leipaa, ei spelttimannaa tai -pastaa ja näemmä ei nyt sitten noita falafelejakaan. Muut lähellä asuvat lapsiperheet ovat raportoineet saman suuntaisia ostoskokemuksia. Sääli kauppiaalle, että valikoimatoiveet eivät tunnu saavan vastakaikua, koska nyt sitten useimmin kävellään vähän kauemmas Prismaan. Mielelläni minä tuota uuttakin kauppaa käyttäisin, mutta ei tuosta nyt oikein mitään tule, että useat peruselintarvikkeet ovat ei oo-listalla.

Tietenkin tässä taas saa olla onnellinen, että arjen murheet ovat näinkin pieniä. Ennemmin minä hellin näitä keskinkertaisia falafeleja kuin monia muita harmin aiheuttajia.

 

4 kommenttia:

 1. Tortillat on ihania ja tosi pikaruokaa, niihin voi laittaa melkein mitä vain :) meillä sinne menee monesti kanaa, salaattia, majoneesia ja vihanneksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tortillat on kyllä siitä hyviä, että niiden sisälle voi hävittää vaikka mitä jääkaapin perukoilta.

   Poista
 2. Jos me puhutaan nyt siitä uudesta K-Superista niin ainakin pakastealtaan perusteella ne vihaa kasvissyöjiä. Onneton valikoima! (Itse asiassa aika monen tuotteen suhteen, vaikka ollaankin ihan kiitollisia ettei duunissa olla pelkästään Pippurin pitafalafelien varassa).

  Yksi päivä luulin näkeväni teidän perheen siinä pihalla ja iloisesti hymyilin ja vilkuttelin, kunnes tajusin että teidän jälkeläinen tuskin enää matkustaa rattaissa, vieläpä vaunukopassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo juuri se uusi sun työpaikan lähellä oleva K-Super. Musta tuntuu, että ne noin lähtökohtaisesti vihaa kaikkia jotka haluavat syödä muutakin kuin Pirkka-jauhelihaa. Meistä lähellä asuvista tosi moni on pistänyt palautetta, että päivittäisivät valikoimaa, mutta ei ilmeisesti kiinnosta. Samaan aikaan ne niiden Pirkka-jauhelihat vanhenee tiskeihin ja luomulajike tarjoaa ei-oota. Mä en tiedä, eikö se kauppias oikeasti halua tehdä bisnestä kun vähän panostamalla siihen luomuun ja kasvispuoleen niiden asiakaskunta olisi muutakuin kuin lähikoulun ES-Jonnet.

   Poista

Jätä ihmeessä viestiä!