keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pillikinttu

Tuntuu, että uhma on lähtenyt meidän perheessämme ihan uudelle kierrokselle ja nyt se on tuonut tullessaan tyypin, joka vajaa nelivuotiaana käyttäytyy kuin mikäkin teini. Ovien paiskomisen rinnalla lapsi on erittäin tietoinen siitä mitä voi päälleen pukea tai oikeastaan mitä hän ei voi päälleen pukea.

Siinä kohtaa kun kolmatta viikkoa kävimme taistelua siitä ovatko collegehousut käyttökelpoinen vaatekappale tulimme siihen tulokseen, että fiksu valitsee taistelunsa ja aloimme pukea lasta pelkkiin leggingseihin. Vaatehan ne ovat siinä missä löysemmätkin housut ja joka ikisenä aamuna käydyt vaateväännöt alkoivat vaikuttaa vähän liikaa perhearkeen kun ikinä emme päässeet päiväkodille ilman ettei verenpaine tykyttänyt korvista. Valitettavasti kuitenkin tyypin venähdyksen jäljiltä leggarihylly näytti aika ankealta, joten naputtelin tilauksen Metsolalle.

Herra muotitietoinen valitsi itse Gugguulta oranssi-keltaiset ja Metsolan Marianne-raidalliset. Minä älläsin tuon vuoristokuosisen. Täytyy toivoa, että nuo nyt olisivat hintansa väärtit ja pitkäikäiset.

Kotimaisista merkeistä olemme tähän asti käyttäneet Papua ja Aarrekidiä ja ne ovat ainakin vakuuttaneet laadussa ja pitkäikäisyydessä. Pirun kalliitahan nämä olivat, mutta nuo ketjuliikkeet eivät tarjonnallaan vakuuttaneet ja esim. Lindexin 116 cm leggarit ovat mystisesti paljon 110 cm leggareita leveämmät ja ilman vyötärökumpparisäätöä housut tippuu pillikintun päältä, mutta lahkeet eivät juurikaan ole pidemmät mitä 110 cm koossa ja ne alkavat jäädä lyhyiksi. Samaan aikaan esim. Aarrekidin leggareista koot 100, 110 ja 120 toimivat lapsella hyvin taitettavien resorien vuoksi.

Gugguun pökistä löytyi säädettävä vyötärökuminauha ja ilolla tervehdin myös kokolapusta löytynyt mainintaa siitä, että vaatteet valmistetaan Virossa. Metsolan vaatteet ovat meillä käytössä ollut hyviä aikaisemminkin, mutta vähän pahan maun jättää suuhun se, ettei firma kerro tuotantomaastaan mitään. Itseasiassa vähän harmittaa, että hoksasin asian vasta nyt näitä housuja pyöritellessäni. Jotenkin tuo tiedon pimittäminen ei oikein sovi firman imagoon kun materiaalien laatuun kuitenkin kiinnitetään niin paljon huomiota.

Nyt kun housukuviot on muuten kunnossa niin elättelen toiveita, että sentään kesällä lapsi suostuisi laittamaan jotain muutakin jalkaansa. Esim. shortsit voisi olla kova sana.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!