sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Äiti on skitso ja lapsi muuten vaan onnellinen

Eli kävimme pojan kanssa eilen Heurekassa tulemassa hulluksi.

Olimme lyöneet jo alkuvuodesta lukkoon teinivuosien ystävieni kanssa lukkoon Heurekareissun ja eilen aamulla olimme yhdentoista jäljestä jälkeläisen kanssa Tikkurilan asemalla odottamassa kaukomatkalaisia paikalle.

Neljää eläväistä kolmevuotiasta ei saatu yhteen kuvaan millään, mutta jättiläistipu sentään vangitsi kolme lapsista paikoilleen, jotta äidit saivat orientoiduttua siihen mitä on tulollaan.

Heurekaan auennut Lasten Heureka oli ainakin meidän perheessä menestys. Lapsi tutki, rakensi ja kokeili niin suurella innolla, ettei äiti pysynyt kameran kanssa perässä. Myös klassikkonäyttely eli tiedekokeilut saivat lapsen innostumaan ja suurimman osan ajasta käytimmekin tutkimalla näitä kahta puolta eli pojan sanojen mukaan leikkitilassa.

Neljä pientä ihmistä pinkoivat ympäri Heurekaa sellaista tahtia että juurikaan seuraa heistä ei toisilleen ollut, mutta silti poika myös oli kovin tärkeänä siitä, että reissussa oltiin kavereiden kanssa. Porukalla oikeastaan saimme kierrettyä vain tuota Heureka tulee hulluksi -näyttelyä, jossa kaivattiin vielä niitä perheen toisia aikuisia paikalle, koska nyt me aikuiset emme saaneet näyttelystä kylläkään kaikkea irti kun osa jutuista oli lapsille liian pelottavia.

Toisaalta ruoansulatusentsyymipallopelikin kävi hyvin joukkuepelistä kolmevuotiaille.

Kuudelta kävimme saattamassa Pasilassa ystävät junaan ja suuntasimme itsekin pojan kanssa kotimatkalle eli käytännössä koko päivä saatiin kulumaan Heurekassa ja sen piha-alueella. Lasten Heurekan myötä paikka on entistä kiinnostavampi myös näille pikkuisille ja sen verran paljon enemmänkin tuolla olisi voinut tehdä jos ei olisi ollut niin paljon väkeä paikalla, että joskus tuonne pitää päästä käymään kun on arkivapaata ja paikka hiljaisempi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!