torstai 24. heinäkuuta 2014

Paras muskari krantulle jälkeläiselle

Lapsen ollessa viisikuinen roudasin tyypin lähileikkipuistossa järjestettävään vauvamuskariin. Ajattelin, että musiikkiharrastus voisi kantaa pitkälle elämässä ja itsekkäästi myös ajattelin, että saisin vähän laajennettua omia kuvioitani. Jälkimmäinen kyllä onnistui, mutta itse muskaripuoli ei kyllä lasta kiinnostanut pätkän vertaa. Heti mahdollisuuden tullen lapsi ryömi/konttasi/käveli ringistä pois säätämään patterin termostaattia. Ja pakko myöntää, että en minä häntä siitä syytä. Perinteinen pienten lasten muskari kun on suunnilleen yhtä kiinnostavaa puuhaa kuin maalatun seinän kuivumisen tuijottaminen.

Lapsi kuitenkin selvästi oli kiinnostunut musiikista ja musisoinnista. Mummilareissuilla kävimme Seikkiksen loistavassa teatterimuskarissa ja eihän tuota lasta siellä edes tunnistanut samaksi lapseksi mitä lähileikkipuistossa. Harmittelimme miehen kanssa kun Helsingistä ei vastaavaa matalan kynnyksen osallistumisen mahdollistavaa muskaria ollut ja kun muu muskarijengi vaihtoi lähileikkipuistosta MLL:ään me todettiin, että antaa olla.

Viime vuoden lopulla aloin kuitenkin googletella Lapsimessuilla kohtaamaamme Musiikkikoulu Grooven Rokkimuskaria ja lopulta ilmoitimme pojan tammikuussa alkavaan ryhmään. Valinta oli aivan loistava. Ohjaaja osasi pitää sopivaa tempoa, lapset pääsivät osallistumaan ja soittamaan ja toiminta oli leikkimielistä, mutta kuitenkin jo kevään aikana huomasi miten paljon lapsi kehittyi esim. rytmintajunsa kanssa. Kevätjuhlassa vieraita tilanteita arkaileva lapsemme ylitti itsensä ja soitti iloisenä kitaraa bändissä lavallaan.

Nyt elokuussa olisi sitten alkamassa uusi kausi Rokkimuskarissa. Muskariin voi helposti ilmoittautua verkkosivujen kautta ja toimipisteitä löytyy pääkaupunkiseudulta useampia. Jos vähän erilaisempi ote muskariin kiinnostaa kannattaa ehdottomasti käydä ilmoittautumassa. Tästä mainoksesta minä en hyödy euroakaan, mutta toivottavasti joku teistä käy ilmoittautumassa ja sen turvin saadaan varmistettua, että mahdollisimman monta ryhmää pääsee aloittamaan ja että muskarin mukaville järjestäjille löytyy töitä jatkossakin. Muskarin lukukausi käynnistyy 25.8. ja hinta on 160 euroa (Sisaralennus -15 % ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!